26 Απρ 2018

Rotax Max Challenge 2018: Με 45 συμμετοχές

Στις 45 έφτασαν οι συμμετοχές στον αγώνα της Κυριακής που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα των Μεγάρων για το Rotax Max Challenge Hellas 2018.

Rotax Max Challenge 2018

Στην πρεμιέρα του φετινού Rotax Max Challenge 2018, του μακροβιότερου θεσμού «ενιαίου» που γίνεται στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, θα απουσιάζει το χαμόγελο και η «καθαρή» πρωινή καλημέρα που εισέπραττες στην πίστα όταν συναντούσες τον Γιάννη Σέρρα. Η απώλειά του στερεί από την κατηγορία του, για την οποία είχε προετοιμαστεί συστηματικά όλο το χειμώνα, την παρουσία ενός πρωταγωνιστή. Δέκα επτά συναθλητές του στη σημαντική κατηγορία των DD2 θα αγωνιστούν έτσι ώστε να «νιώσουμε» όλη τη δυναμική του Γιάννη, εκεί! Μ’ ένα αγωνιστικό «αντίο» από την πίστα, που με την παρουσία του τη γέμιζε... 

Γεμάτες και οι υπόλοιπες κατηγορίες του πρώτου γύρου του θεσμού. Στη Junior, ο περσινός νικητής του θεσμού, Κωνσταντίνος Κομνηνός, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ανδρέα Δεβετζόγλου που επιστρέφει και στο συγκεκριμένο θεσμό. Το δίδυμο Κωνσταντίνου και Ανδρέα μας είχε προσφέρει πέρσι στην ίδια κατηγορία, αλλά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλησμόνητες συγκινήσεις.

Στη Senior, έντεκα καρτ θα στρίψουν την Κ1, την πρώτη στροφή της πίστας μετά την εκκίνηση, με το αποτέλεσμα να δείχνει αρκετά... απρόβλεπτο, καθώς, αν δεν πέσει η σημαία του τερματισμού, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί καν το τέλος. 

Στη νεοσύστατη Mini Max οι προβλέψεις δείχνουν μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο, αφού και οι πέντε αθλητές που θα δώσουν το «παρών» έχουν τους λόγους τους! O Νίκος Λύκος είναι προετοιμασμένος άψογα, ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος έρχεται μετά από το βάθρο που κατέκτησε στη Θεσσαλονίκη, ο Μάριος Αγγελόπουλος θα παλέψει με... φόρα από το Πανελλήνιο, ο Γρηγόρης Κρίκης είναι έτοιμος χάρη στη γνωστή δυναμική του και ο Γιώργος Καλιφατίδης είναι εξίσου... ετοιμοπόλεμος ως ο απόλυτος «γνώστης» της συγκεκριμένης πίστας. Οι λόγοι λοιπόν είναι σοβαροί και πολλοί και οι θέσεις του βάθρου μόνο τρείς! 

Στη Μicro, o Γιώργος Καφαντάρης που στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου στην ίδια πίστα ήταν νικητής και στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε τις δυνατότητές του, δείγμα της σπουδαίας δουλείας πού έχει κάνει τον χειμώνα, θα βρεθεί απέναντι σε έξι αντιπάλους του. Αναμέτρηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

45 λοιπόν συμμετοχές και το σωματείο ΣΦ.Ι.Κ.Α., που διοργανώνει τον αγώνα, οφείλει για την τελειότερη οργάνωση υποσχόμενο θέαμα που προβλέπεται συναρπαστικό σε όλες τις κατηγορίες. Έτσι το karting, μακριά από σωματεία, χρώματα, πρόσωπα και εμπορικούς θεσμούς είναι ένα: είναι οι οδηγοί, είναι το θέαμα που προσφέρουν, είναι οι θεατές και οι διοργανωτές που πρέπει να κάνουν σωστούς και δίκαιους αγώνες. Μετά ο δρόμος είναι σωστός, είναι πορεία αναπτύξης του σπορ._Πέτρος Καστορίνης PIT

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Rotax Max Challenge 2018
  • Rotax Max Challenge 2018
  • Rotax Max Challenge 2018
  • Rotax Max Challenge 2018
  • Rotax Max Challenge 2018
  • Rotax Max Challenge 2018
  • Rotax Max Challenge 2018
  • Rotax Max Challenge 2018
Ετικέτες: