Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

Rotax Max Challenge: Μια κόκκινη ιστορία...

Ειδική διαδρομή σε πίστες, που ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και πλέον συμπληρώνει τριάντα χρόνια, στον πλέον σημαντικό χώρο του motorsport, όπως είναι το κάρτινγκ.

Ήταν 1989 όταν ο υπογράφων συμμετείχε για τελευταία χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάρτινγκ, οδηγώντας στην κατηγορία Super ένα Birel με κινητήρα Rotax Rotary Valve 100 κ.εκ. Ήταν πραγματικά ένας εντυπωσιακής απόδοσης κινητήρας και ο πρώτος Rotax που ήρθε στη χώρα μας. Την ίδια χρονιά ξεκινά και η κατηγορία National, όπου συμμετέχει ο Δημήτρης Γαλάτσης. Έμπειρος μηχανικός δίχρονων εξωλέμβιων κινητήρων, που οδηγεί Τecno με κινητήρα Parilla TT27 της ΙΑΜΕ. Παρ’ όλα αυτά, «μελετά» και καταγράφει τη λειτουργία του κινητήρα Rotax στις ελληνικές πίστες (Ασπρόπυργος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη).

KEIMENO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΕΤΡΟΣ -PIT- ΚΑΣΤΟΡΙΝΗΣ

Ο υπογράφων εγκαταλείπει την ενεργό δράση με τις καλύτερες αναμνήσεις για τον Rotax των 100 κ.εκ., ενώ ο Δημήτρης Γαλάτσης συνεχίζει. Η εμπειρία του από τις εξωλέμβιες του εξασφαλίζει τη γρήγορη ειδίκευσή του και στους κινητήρες των καρτ. Η επιλογή του πλέον είναι οι κινητήρες Rotax, και με αυτούς διαπρέπει και στέφεται Πρωταθλητής, δημιουργώντας ένα πλούσιο παλμαρέ μέχρι το 1995, οπότε και εγκαταλείπει την αγωνιστική του δραστηριότητα και επιδίδεται σε αυτήν του κόουτς-μηχανικού. Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη και το 1998, με οδηγό τον Γιώργο Τσάμπρα, κατακτά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Junior με κινητήρα Rotax Piston Port.

Rotax Max Challenge

Ήταν μια σημαδιακή νίκη...

Την επομένη του τελευταίου αγώνα του Πρωταθλήματος, ο Χέλμουτ Βόγκλασμ, γενικός διευθυντής της BRP-Rotax GmbH & Co KG, επικοινωνεί με τον Δημήτρη Γαλάτση και ζητάει το βιογραφικό του. Ο Δημήτρης σε τρεις ημέρες έχει στα χέρια του το συμβόλαιο συνεργασίας και πλέον αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τη Rotax Κarting! Η ομάδα του ονομάζεται Rotax Hellas και εδώ κλείνει το πρώτο μέρος της ιστορίας μας.

Dimitris Galatsis

Η BRP-Rotax GmbH, με ανήσυχο και δημιουργικό τμήμα Μάρκετινγκ, ξεκινά το 2000 το Rotax Max Challenge. Θεσμός όπου οδηγοί με κινητήρα Rotax συμμετέχουν σε εθνικούς αγώνες και οι νικητές των κατηγοριών στα εθνικά έπαθλα στο τέλος του χρόνου συμμετέχουν στο Rotax Max Challenge Grand Finals. Στην κυριολεξία γιορτή του κάρτινγκ, όπου αναδεικνύονται οι παγκόσμιοι επαθλούχοι στις κατηγορίες της Rotax.

Rotax Max Challenge

Στο δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας...

Το 2000, η ομάδα της Rotax Hellas, αποτελούμενη από τους Γιώργο Πολυχρονίδη, Χάρη Ροβάκη και Γιώργο Λαζαράκο, όλοι στην κατηγορία Senior, ετοιμάζει βαλίτσες. Μαζί τους ο Δημήτρης Γαλάτσης σε ρόλο μηχανικού, ο εκπρόσωπος της ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ Μάρκος Κωνσταντινόπουλος και ο Γιάννης Αντωνιάδης, σε δημοσιογραφική αποστολή για τους 4Τροχούς. Το άρθρο του δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου του 2001. Έπειτα από πτήση 14 ωρών η αποστολή βρίσκεται στο Πουέρτο Ρίκο, όπου η ελληνική σημαία κυματίζει στην παγκόσμια γιορτή του κάρτινγκ.

Rotax Max Challenge

Εδώ και είκοσι χρόνια, δεκάδες Έλληνες οδηγοί και μηχανικοί έχουν «μάθει» να ταξιδεύουν και να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες σε όλο τον πλανήτη. Για να φτάσουν όμως στο Rotax Max Challenge Grand Finals, οι Έλληνες οδηγοί πρέπει να περάσουν με επιτυχία τη δοκιμασία του Rotax Max Challenge Hellas. Με συνέπεια και ευαισθησία, η ελληνική Rotax φρόντισε να περιορίσει το «άπλωμα» της εκδήλωσης, και με το «ΟΚ» της ΟΜΑΕ διοργάνωσε σε ένα Σαββατοκύριακο έναν διπλό αγώνα, από το σύνολο των αποτελεσμάτων του οποίου ξεχώρισαν οι οδηγοί που θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή για τους «τελικούς», οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Πορτογαλία.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου, στο Kartodromo, 53 οδηγοί, Έλληνες ως επί το πλείστον και κάποιοι από το Ισραήλ, έδωσαν το «παρών» δημιουργώντας εν μέσω πανδημίας μια σημαντική γιορτή του κάρτινγκ στην Ελλάδα. Εκδήλωση με διεθνή προοπτική. Προκρίσεις-πρόκληση, σε σειρά αγώνων με ρεκόρ συμμετοχών τα τελευταία πέντε χρόνια.

Thanos Zahos

Στη μικρή κατηγορία Micro (8-11 ετών)

O Θάνος Ν. Ζάχος επικράτησε των εξαιρετικών Λευτέρη Γκουλέτσου, Αντώνη Βούρου και Παναγιώτη Αλεξόπουλου και κέρδισε το εισιτήριο για την Πορτογαλία. Ο Φαίδων Παπαφιλίππου αναδείχθηκε με άνεση νικητής στη Mini (10-13 ετών). Ωστόσο, την περασμένη χρονιά δεν προκηρύχθηκε Μax Challenge-GR, και δε θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία...

Giorgos Kafantaris

Στην Junior (12-15 ετών)

Ο Γιώργος Καφαντάρης πήρε το εισιτήριο για το Rotax Max Challenge Grand Finals. Οι Γιώργος Θεοδωρακόπουλος και Γρηγόρης Κρίκης έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά ο παντός καιρού, κατηγοριών και θεσμών πρωταθλητής ήταν ταχύτατος και αλάνθαστος. Θα βρεθεί στο Παγκόσμιο για δεύτερη συνεχή χρονιά - πέρυσι είχε καταταγεί 4ος!

Stylianos Petrisis

Στη Senior (14 ετών και άνω)

Ο πρωταθλητής Στυλιανός Πετρίσης κοσμεί την ελληνική ομάδα. Από τους... καλυτερότερους Έλληνες καρτίστες σήμερα, είναι αποδεδειγμένα μετρ στο «προσπερνάω» και ειδικός στα «man-to-man», ταχύτατος και στην καθαρή πίστα. Βρήκε τη χημεία του γεννημένου νικητή στην ομάδα του Τάσου Τσερανίδη και «πήρε» τα χρονόμετρα και τους 5/6 αγώνες το διήμερο. Στον τελικό της Κυριακής έχασε όταν χρεώθηκε με 10 δλ. ποινή έπειτα από τζαρτζάρισμα στην Κ1 με τον Γιάννη Θεολόγο Ντάφο, ο οποίος κινήθηκε στο ρυθμό του νικητή όλο το διήμερο, όντας και poleman το Σάββατο. Εξαιρετικός ο Χρήστος Ντέκας, που επέστρεψε στους αγώνες ύστερα από δύο χρόνια, ήταν 2ος στον τελικό του Σαββάτου και νικητής την Κυριακή. Ήταν η κατηγορία με τις 17 συμμετοχές, το καμπανάκι για τους περίπου ειδικούς σε επίπεδο Ομοσπονδίας.

Akis Vasileris

Αγώνας-ναυαρχίδα

Στη διτάχυτη DD2 με πιλότους 15 ετών και άνω, o Άκης Βασιλέρης πιστοποίησε την ποιότητά του και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, κερδίζοντας καθαρά τους Θανάση Χατζόγλου και Χρήστο Οικονόμου. Γενικότερα αποδεκτός, ο πρωταθλητής, μέλος της ομάδας Πολυχρονίδη, φυσιολογικά και άξια θα φοράει άτυπα το περιβραχιόνιο του Έλληνα αρχηγού στο αεροπλάνο για το Πορτιμάο τον Ιανουάριο.

EL EM

Οι «λεπτομέρειες» που κρίνουν...

Ήταν ένα εξαιρετικό διήμερο, πλούσιο αγωνιστικά, με σπουδαίες μονομαχίες και χρόνους πολύ κάτω των φετινών δεδομένων. Δύο αγώνες με τη σωστή εκτέλεση από τη Start Line, με τον παρατηρητή της ΕΠΑ, Λώρη Μελετόπουλο («ΕΛ-ΕΜ»), σταλμένο στο καρτ μήπως και εκτεθεί, να έχει μεγάλο μερίδιο στην άρτια διεξαγωγή τους. Άψογοι στους ρόλους τους ο αλυτάρχης Άγγελος Αγγελόπουλος και οι τεχνικοί έφοροι Μάκης Μπερσής και Νίκος Μουτεσίδης.

Διπλός αγώνας, παράδειγμα για το μέλλον._ Π.Κ.

Ταξιδεύοντας στο Πορτιμάο...

Ο Covid-19 στάθηκε αιτία για την αλλαγή τόσο της ημερομηνίας όσο και του τόπου διεξαγωγής του Rotax Max Challenge. Έτσι, από το Ντουμπάι ο τελικός μεταφέρθηκε στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας και αντί για τον Νοέμβριο, νέα ημερομηνία ορίστηκε η 23η Ιανουαρίου 2021.

Εκεί, επί μία εβδομάδα θα χτυπά ο παλμός της «Ολυμπιάδας του κάρτινγκ», όπως χαρακτηρίζεται. Η ελληνική σημαία θα κυματίζει και πάλι στον ιστό, δίπλα στων άλλων χωρών που συμμετέχουν στο 20ό Rotax Max Challenge Grand Finals 2020 - όπως και τα προηγούμενα χρόνια!

Akis Vasileris

Άκης Βασιλέρης

Από τους κορυφαίους Έλληνες πιλότους, σήμερα στα 25 του χρόνια, διακρίνεται για την ποιότητά του σε κάθε διαδικασία που αφορά το αγωνιστικό κάρτινγκ. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το σπορ σε ηλικία έξι ετών, με ατού ότι με συνέπεια συνεργάζεται με τον ειδικό και σε διεθνές επίπεδο Γιώργο Πολυχρονίδη. Η φετινή θα είναι η έκτη συμμετοχή του στους Παγκόσμιους Τελικούς.

Stylianos Petrisis

Στυλιανός Πετρίσης

Πρώτη χρονιά στη Senior για τον Στυλιανό, που επιδεικνύει αναμενόμενη προσαρμοστικότητα, συνδεδεμένη με το βάθος του ταλέντου του. Μετά το P.Ι.C.K. ’20, τίτλος και στο Rotax Max Challenge, και πηγαίνει με max ενέργεια για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο του θεσμού, έχοντας όμως την απαραίτητη διεθνή εμπειρία.

Giorgos Kafantaris

Γιώργος Καφαντάρης

Ξεκίνησε τους αγώνες από το Rotax Max Challenge το 2016, και διέπρεψε στην κατηγορία Mini, κερδίζοντας αγώνες και τίτλους σε κάθε θεσμό. O 12χρόνος, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο αδιάφορο για την ΟΜΑΕ FIA Karting Academy Trophy, κοσμεί πλέον την κατηγορία Junior, υπό τις οδηγίες του Τάσου Τσερανίδη.

Thanos Zahos

Θάνος Ζάχος

Στα εννέα του χρόνια, ο Θάνος Ζάχος θα πάρει μέρος για δεύτερη φορά στον παγκόσμιο τελικό, αφού συμμετείχε και πέρυσι στο θεσμό. Ο βενιαμίν της αποστολής, με μεγάλο όνομα στο χώρο του motorsport, από τον πατέρα του Νίκο και τον θείο του Βασίλη του Praga team, δείχνει πως δουλεύοντας σωστά έρχεται η εξέλιξη.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου