Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

ΣΟΑΑ: Οι απαντήσεις των οδηγών ενόψει της εκκίνησης των ελληνικών αγώνων

Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου γνωστοποίησε την “ετυμηγορία” των Ελλήνων οδηγών και συνοδηγών, που έλαβαν μέρος στη διαδικτυακή του έρευνα, αναφορικά με την εκκίνηση των ελληνικών αγώνων τον Ιούλιο.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Σ.Ο.Α.Α.) απέστειλε διαδικτυακά ένα ερωτηματολόγιο στους αγωνιζόμενους-μέλη του, ώστε να “διερευνήσει την διάθεση που επικρατεί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των αγώνων, για συμμετοχή σε μια ιδιαίτερη αγωνιστική περίοδο”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, η πλειοψηφία των οδηγών δεν είναι θετική στην έναρξη τον Ιούλιο, ενώ θα αντιμετώπιζε πιο θετικά το ενδεχόμενο εκκίνησης, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του Σ.Ο.Α.Α., όσον αφορά στα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποίησε:

“Ο Σ.Ο.Α.Α. ενόψει της επανεκκίνησης των ελληνικών αγώνων, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους οδηγούς και συνοδηγούς να απαντήσουν σε δύο απλά ερωτήματα, προκειμένου να διερευνήσει την διάθεση που επικρατεί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των αγώνων, για συμμετοχή σε μια ιδιαίτερη αγωνιστική περίοδο. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και ελήφθησαν δειγματοληπτικά απαντήσεις από τους πρώτους 100 οδηγούς και συνοδηγούς.

Το πρώτο από τα δύο ερωτήματα ήταν: «Με δεδομένο πως το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι "σφιχτό" όσον αφορά τις ημερομηνίες και οι αγώνες θα διοργανωθούν υπό το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο αναμένουμε από την ΟΜΑΕ, με απουσία θεατών σε πρώτη φάση, συμφωνείτε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα με έναρξη Ιούλιο του 2020 και κατά πόσο είστε διατεθειμένος και μπορείτε οικονομικά να ακολουθήσετε τη συντριπτική πλειοψηφία των πρωταθληματικών αγώνων στους οποίους θα συμμετέχετε»;

Το 72% των ερωτηθέντων διαφώνησε με την έναρξη των αγώνων από τον Ιούλιο και απάντησε αρνητικά στη συμμετοχή στους περισσότερους αγώνες. Σε ποσοστό 28% οι συμμετέχοντες συμφώνησαν με το πρόγραμμα του 2020 και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετέχουν σε πολλούς αγώνες.

1

Το δεύτερο ερώτημα ήταν: «Στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερης χρονιάς όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω COVID-19 θα ήταν πιο εύκολο για εσάς να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα με λιγότερους αγώνες»;

Το 90% των αγωνιζομένων απάντησε θετικά και συμφώνησε πως θα ήταν ευκολότερο αν οι αγώνες ήταν λιγότεροι, ενώ το 10% απάντησε πως δεν χρειάζονται λιγότεροι αγώνες για το 2020.

2

Ο Σ.Ο.Α.Α. ακολούθως θα ενημερώσει άμεσα την Ομοσπονδία καθώς και την Επιτροπή Αγώνων σχετικά με το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας με στόχο να ληφθεί υπόψην η «φωνή» των οδηγών στον σχεδιασμό που θα γίνει στην πορεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου. ην πορεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου.”

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου