top icon
Eλληνικοί αγώνες

Στυλιανός Γ. Πετρίσης

Γιατί ο μάγκας ξεχωρίζει από μικρός. Ατού η αγωγή του, και αυτός ο νεαρός 15χρονος αθλητής-πρωταθλητής κάρτινγκ, που κοσμεί το χώρο και σε διεθνές επίπεδο, ήρθε για να μείνει.

Αξιοποιώντας υποδειγματικά το ταλέντο του και ένα σπάνιο ένστικτο που τον χαρακτηρίζει και τον ξεχωρίζει. Τύπος που, σοφά οδηγημένος από τους γονείς του, Γιώργο και Αρετή, αξιολογεί ορθά και ξεπερνά με μαεστρία τις άτυπες δοκιμές του Σαββάτου. Απλώς, δεν παραμυθιάζεται και κινείται στοχευμένα ανάμεσα σε μαθήματα, αγώνες, αλλά και όχι μόνο. Με μία λέξη: ισορροπημένος! Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι τα πατήματά του έχουν κεντρίσει τα συναισθήματα του κόουτς Γιώργου Γρυλλάκη, που συμπορεύεται με αυτό το καθαρόαιμο ταλέντο εντός και εκτός πίστας. Κόουτς τυπικά, δάσκαλος ουσιαστικά ο «Γρύλλος», ένας φοβερός, γνήσιος τύπος, που ξέρει όπως κανείς να πάρει τα μωρά από την κούνια και να τα οδηγήσει στα σαλόνια, πάντα με το μέτρο που επιβάλλει αυτή η πολύ ειδική διαδικασία-φανερό πανεπιστήμιο και για τη ζωή των αθλητών. Άλλωστε, η ομάδα Galaxy, που έχει δημιουργήσει με τον γιο του Σταύρο, ξεπερνάει τα σασί και τους κινητήρες, στοιχεία που συνδέονται με τις επιδόσεις μέχρι κάποιο σημείο. Αν οι λεπτομέρειες κάνουν γενικώς τη διαφορά, ειδικώς είναι ο τρόπος, το στυλ των αθλητών του, που μαθαίνουν να σκέπτονται και να αγωνίζονται. Εξάλλου, ισοβίως δίπλα του είναι ο Κώστας Σωτηρόπουλος, ο σοφός του χώρου για εμάς, ο πατέρας του πρωταθλητή Φώτη, όπως τον ξέρουν όλοι.

Φέτος συνεργαστήκαμε υποδειγματικά με πατέρα και γιο Πετρίση, και βέβαια με τον Γιώργο Γρυλλάκη στις διεθνείς υποχρεώσεις του Πρωταθλητή. Με ατού το βιογραφικό του και τη συμπεριφορά του πατέρα του, ευαισθητοποιήσαμε τη Seat-Τεχνοκάρ και την Bridgestone, που στήριξαν ουσιαστικά τον αθλητή του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. Γεγονός πως μόνο το Σωματείο του ενδιαφέρθηκε και επικοινώνησε την προσπάθεια και σε συναισθηματικό επίπεδο.

PETRISIS

Η αρχή έγινε. Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Στυλιανού στο Λε Μαν για τους τελικούς του ΙΑΜΕ, και οι ευχές μας είναι δεδομένες. Για τη συνέχεια άμεσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για την προσπάθειά του το 2020, ελπίζουμε σε διεθνές επίπεδο.

Δυστυχώς, είμαστε ανήμποροι, μας ξεπερνάει το ελληνικό κάρτινγκ, και επιβάλλεται η απόσυρσή μας. Κακά τα ψέματα, που γράφει και ο Σ.Χ. Ο χώρος έγραψε την ιστορία του για τα 47 από τα 50 της δικής μας, και είναι σαφές πως θα συνεχίσει ακόμα καλύτερα χωρίς τη δική μας συμμετοχή-παρουσία, που απεδείχθη βλαβερή.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Στυλιανό και τον «Γρύλλο», απλώς γιατί πολλές φορές μας έκαναν όλους εμάς στους 4Τ να αισθανθούμε όμορφα.

Σημείωμα αφιερωμένο στον Πέτρο -PIT- Καστορίνη._ 4Τ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ