top icon
Eλληνικοί αγώνες

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 4-5 Δεκεμβρίου

Διαβάστε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ελληνικών αγώνων, το Σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου.

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο. Πληθώρα διοργανώσεων σε διάφορες τοποθεσίες στην χώρα μας θα έχουν την χαρά να απολαύσουν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα

EKO RACING DIRT GAMES: 5ος γύρος, Χαλκίδα

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου διεξάγεται από το αθλητικό σωματείο ΑΣΜΑ, ο τελευταίος και 5ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar – EKO Racing Dirt Games στην πίστα ΠΕΪ Δοκού στη Χαλκίδα.

Ο θεσμός των Dirt Games “γεννήθηκε” 5 χρόνια πριν στη συγκεκριμένη πίστα και φέτος γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο αυτή. Με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 55, ο καταληκτικός αγώνας του θεσμού θα έχει ιδαίτερο ενδιαφέρον.

Η πολυπληθέστερη κατηγορία είναι αυτή των Crosscar 600κ.εκ., με 22 συμμετοχές. Αναμφίβολα όλοι έχουν επικεντρωθεί στη μάχη του τίτλου μεταξύ του Κωνσταντίνου Τακιδέλλη (Yacar Calvino Sport) και του Γιάννη Ρέγγου (Kosvar 600).

O 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης θα χρειαστεί να κρατήσει πίσω του τον Γιάννη Ρέγγο που έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη του στο “ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ”, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Φυσικά, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές που με τη σειρά τους θα θέλουν να βρεθούν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι Νώντας Καρανικόλας (La-Base Motor RX-01), Σπύρος Ράπτης (Kamikaz K3) και Γιάννης Χεκιμιάν (Lahoz Speedcar Xtreme) θα κυνηγήσουν αν μην τι άλλο τη νίκη. Ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των Κύπριων Νίκου Θωμά (Semog Bravo Sport), Γιώργου Γεωργίου (Semog Bravo Sport), όπως και του 24χρονου Ισραηλινού Adar Melamed (Semog Bravo Sport).

Από τον αγώνα δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Μιχάλης και Γιώργος Δημούσης, αμφότεροι με Semog Trophy 600. Με Semog Bravo θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης και Χρήστος Παπαδογεώργος, ο Στέφανος Ρέλλας, όπως και ο «DPAL», ενώ ένα Semog Trophy 600 θα έχει στα χέρια του ο Μίλτος Πλατώνης.

Οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης (Inos Lahoz Speedcar Xtrem), Γιώργος Μπράτσος (Inos Lahoz Speedcar), Νικόλας Χαλιβελάκης (Inos Lahoz Speedcar) και Κατερίνα Μπράτσου (Inos Lahoz Speedcar), θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στον θεσμό. Με Speedcar Xtrem θα συμμετέχει ο Θοδωρής Μυλωνάκος, ενώ ο Γιώργος Μπάσδελης θα οδηγήσει ένα Lahoz Speedcar.

Στην κατηγορία Crosscar έως 750κ.εκ, επιστρέφει ο Χαράλαμπος Γαζετάς (Speedcar Xtrem), ενώ για άλλη μια φορά θα αγωνιστεί στη Χαλκίδα ο Μάριος Κωνσταντάκος με Semog Bravo. Τα πρώτα του βήματα στους χωμάτινους αγώνες κάνει ο νεαρός Χαράλαμπος Κόλλιας (Lahoz Speedcar).
Η κατηγορία Crosscar Open συγκέντρωσε δύο αγωνιζόμενους, τον Λάμπρο Αθανασούλα (Rage McRae) και τον Ανδρέα Καροτσιέρη (Custom Rage Comet R).

Στην κατηγορία Junior η μοναδική συμμετοχή είναι αυτή του Αχιλλέα Χριστοδούλου με La Base Motor RX-01.

Στα αυτοκίνητα, στην κατηγορία άνω των 2000κ.εκ., ο Γιώργος Βασιλάκης θα οδηγήσει το Ford Fiesta R5, ενώ με Mitsubishi Lancer Evo IX θα αγωνιστούν οι Βασίλης Μπατής και Κωνσταντίνος Σαμαράς.

Στην κατηγορία 1600-2000κ.εκ., οι Ντίνος Αντωνίου, Βασίλης Υφαντής, Αλέξανδρος Χαλιβελάκης, Γιώργος Δήμος, Σπύρος Δεδεγκίκας και Μανώλης Σκαλίδης, θα αγωνιστούν όλοι τους με Ford Escort MKII. Με το Honda Civic Type R EP3, θα λάβει μέρος ο Σταμάτης Παντίερας. Ο Θοδωρής Μούγιος θα οδηγήσει στη Χαλκίδα ένα BMW 320 E30, ενώ ένα Peugeot 206 RC θα οδηγήσει ο 23χρονος ο Δημήτρης Κούγιας.

Στην κατηγορία 1400-1600κ.εκ, ο Γιώργος Ζυμαρίδης επιστρέφει στο τιμόνι ενός δικίνητου, καθώς θα οδηγήσει ένα Ford Fiesta Rally4, ενώ με Ford Fiesta R2 θα αγωνιστούν οι Θεόδωρος Τσάκαλος, Στέφανος Θεοχαρόπουλος και Σπύρος Βασιλείου. Επιστροφή και για τον Ιωάννη Άκρατο, ο οποίος θα οδηγήσει ένα Peugeot 208 R2, ενώ για ακόμη έναν αγώνα συμμετέχει η Μαριαλένα Παυλή με το Hyundai Accent.

Ένα Citroen Saxo VTS θα οδηγήσουν οι Θεόδωρος Καλαμάρας και Σπύρος Παπαθανασίου. Στην κατηγορία συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Μπάσδελης (Nissan Micra K12), Θεόδωρος Εγγλέζος (Toyota Yaris), Άγγελος Κουτσούκος (Toyota Starlet EP91) και Αριστείδης Μαυραγάνης (Toyota Corolla AE92).

Τέλος, στην κατηγορία έως 1400 cc, συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου (Toyota Yaris) και Διονύσης Γαζετάς (Toyota Starlet EP91), ενώ με ένα ιστορικό Toyota Starlet KP60 θα αγωνιστούν οι Μιχάλης και Γιάννης Νομικός.

Xρόνους και αποτελέσματα του αγώνα, θα μπορείτε να βρείτε στον ηλέκτρονικό ιστότοπο: www.infomega.gr/live/

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity Rally: Μόντε Βοστίτσα, 3ος γύρος

Το αθλητικό σωματείο ΑΛΜΑ ΑΙΓΙΟΥ (Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού), διοργανώνει το εξ αναβολής “3o Regularity Rally Mόντε Βοστίτσα”, στις 4-5 Δεκεμβρίου 2021. Πρόκειται για έναν αγώνα με αυτοκίνητα αντίκες κατασκευής πριν από το 1990.

Ο αγώνας αποτελεί τον τελευταίο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Rally Regularity Ιστορικών αυτοκινήτων της ΟΜΑΕ και θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχη της ορεινής  Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, σε πολύ γνωστές θεαματικές και τεχνικές ειδικές διαδρομές, που έγραψαν ιστορία στους αγώνες Rally.

Το χειμερινό τοπίο, η ιστορία και τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής είναι σίγουρο πως θα μαγέψουν και θα αποζημιώσουν τους συμμετέχοντες και τους θεατές που θα βρεθούν κοντά στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το μήκος του “3oυ Regularity Rally Mόντε Βοστίτσα” είναι 154χλμ. και περιλαμβάνει 7 ειδικές Regularity. Ο αγώνας χωρίζεται σε 2 σκέλη και σε 1 τμήμα.

Η εκκίνηση, ο τερματισμός και η απονομη θα γίνει την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, γνωστό και σαν μπαλκόνι του Κορινθιακού λόγω της υπέροχης θέας.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, προσμετρούν για το 6ο Πρωτάθλημα οδηγών Rally Regularity ιστορικών αυτοκινήτων και το 6ο Πρωτάθλημα συνοδηγών Rally Regularity ιστορικών αυτοκινήτων.

Aποτελέσματα θα μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του αθλητικού σωματείου ΑΛΜΑ ΑΙΓΙΟΥ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, 4ος γύρος, “KARTODROMO”

Το αθλητικό σωματείο ΑΡΤΕΜΙΣ, διοργανώνει στην πίστα “KARTODROMO” Αφιδνών τον 4ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting. Ο θεσμός θα κλείσει τη χρονιά με αρκετούς από τους πρωταγωνιστές να δηλώνουν έτοιμοι για την τελευταία μάχη του έτους.

Ο καταληκτικός γύρος του θεσμού συγκέντρωσε 40 συμμετοχές στο σύνολο των κατηγοριών. Στην κατηγορία Mini, συναντάμε 7 συμμετοχές, με τους Βασίλη Μαλάμη (Exprit-TM) και Νίκο Σουβατζόγλου (Kosmic-TM) να έχουν “ανοικτούς” λογαριασμούς προγενέστερους αγώνες.

Στην κατηγορία Mini B, θα συναντήσουμε τους περισσότερους αθλητές, 12 στον αριθμό. Ανάμεσα τους θα βρούμε αρκετούς που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για τη νίκη, μερικοί από αυτούς είναι οι: Αντώνης Βούρος (Birel Art TM), Αθανάσιος Ζάχος (Praga-TM), Σωτήρης Μανάβης (TB-IAME) και Έκτορας Τσεντάς (Birel Art Mini).

Για την κατηγορία Junior, τη μάχη για την επικράτηση θα δώσουν 9 “πιλότοι”. Ο Γιώργος Καφαντάρης (Birel ART IAME), θέλει να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις, ενώ τα αδέρφια Philippe και Jean Paul Karras (OTK Kosmic), θέλουν να ανακάψουν τη νικηφόρα του πορεία.

Σειρά έχει η πάντα ανταγωνιστική κατηγορία Senior. Με 7 συμμετοχές οι οποίες διακρίνονται για την ποιότητα τους, οι θεατές που θα βρεθούν στο “KARTODROMO” θα απολαύσουν πλούσιο θέαμα. Φαβορί για την επικράτηση είναι ο Στυλιανός Πετρίσης (EXPRIT-IAME), ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Η κατηγορία KZ2-KZ3, θα ρίξει την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting για το 2021. Δυστυχώς, οι συμμετοχές είναι μόλις 5, ωστόσο όλοι οι “πιλότοι” που θα βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης θα παλέψουν για τη νίκη.

Χρόνους θα μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: www.sportstiming.gr

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας & Ιστορικών, 3ος γύρος, Μέγαρα

Το αθλητικό σωματείο ΕΛΛΑΔΑ, διοργανώνει στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων τον 3ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και Ιστορικών αυτοκινήτων.

Το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, ετοιμάζεται στις 4-5 Δεκεμβρίου να υποδεχτεί τους οδηγούς. Αυτοκίνητα που γίνονται δεκτά είναι τα αγωνιστικά των ομάδων Ν, Α, R και Ε, οι εντυπωσιακές κατασκευές της Formula Saloon, τα Skoda Fabia του Ενιαίου και τα σημαντικά Ιστορικά αυτοκίνητα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του αθλητικού σωματείου ΕΛΛΑΔΑ.

ΣΙΣΑ Grand Prix, Βάρκιζα

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων διοργανώνει την Κυριακή 5 ∆εκεµβρίου το «ΣΙΣΑ Grand Prix», που είναι η τελευταία εκδήλωση της χρονιάς και κρίνει τα αµφίρροπα Πρωταθλήµατα Ιστορικών & Youngtimer του ΣΙΣΑ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ∆ήµου Βάρης Βούλας Βουλιαγµένης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην ανατολική παραλία Βάρκιζας, την οποία διαµορφώνουν τα στελέχη του ΣΙΣΑ σε µία υπερειδική διαδροµή µήκους 1000 µέτρων. Παραδοσιακά συγκεντρώνονται περίπου 90 πληρώµατα, τα οποία θα αγωνιστούν µε ασφάλεια και δεξιοτεχνία υπό τη µορφή rally sprint, εκτελώντας την υπερειδική 3 φορές.

∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως και το 1991 (Historic) και αυτοκίνητα από το 1992 έως & το 2001 (Potentially Historic-“Youngtimer”). Οι συµµετέχοντες θα µπορούν να επιλέξουν να διαγωνισθούν είτε στην κατηγορία Super Sport (µε ΜΩΤ έως 50χλµ) ή στην κατηγορία Regularity (µε ΜΩΤ έως 40 χλµ).

∆ικαίωµα συγκοµιδής βαθµών για το πρωτάθληµα έχουν µόνο οι συµµετέχοντες της κατηγορίας Regularity, ενώ για πρώτη φορά επιτρέπεται η συµµετοχή και στις δύο κατηγορίες. Η διαδροµή θα πρέπει να εκτελεσθεί σύµφωνα µε το ανακοινωθέν σχεδιάγραµµα.

Στη διαδροµή περιλαµβάνεται 1 περιστροφή 360ο (αριστερόστροφη ή δεξιόστροφη) & 1 περιστροφή 180ο (αριστερόστροφη). Οι εκκινήσεις
θα δίνονται ανά λεπτό. Για τη χρονοµέτρηση απαιτείται εγκατάσταση καλωδίου 12 Volt βάσει των οδηγιών της οργάνωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 5/12/2021

09:00-09:30 Συγκέντρωση, ∆ιοικητικός Έλεγχος & Ενηµέρωση Συµµετεχόντων
09:30-10:00 Aναγνώριση διαδροµής πίσω από το αυτοκίνητο του αλυτάρχη (αυστηρά 1 αναγώριση ανά συµµετέχοντα)
10:00-11:30 1ο σκέλος
11:45-13:15 2ο σκέλος
13:30-15:00 3ο σκέλος
15:30 Έκδοση αποτελεσµάτων
16:00 Απονοµή επάθλων

Αποτελέσματα και πληροφορίες θα μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του συλλόγου Σ.Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ