top icon
Αγώνες

Extreme E: Και ο Nico Rosberg δημιουργεί δική του ομάδα (+video)

Μετά τον Lewis Hamilton, ακόμη ένας πρωταθλητής Formula 1, ο Nico Rosberg, θα συμμετάσχει στο Extreme E με δική του ομάδα.

Το ενδιαφέρον για το Extreme E, πρωτάθλημα με αμιγώς ηλεκτρικά SUV που θα διεξάγεται από τις αρχές του 2021 σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή, συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από “δυνατούς παίκτες” του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μετά από τον 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή F1 Lewis Hamilton, το Extreme E ανακοίνωσε πως και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2016, Nico Rosberg, θα εμπλακεί στο θεσμό με την Rosberg Xtreme Racing (RXR).

Διαβάστε ακόμη – Extreme E: Κοιτώντας μπροστά…

Η συγκεκριμένη ομάδα, αποτελεί τη νοητή συνέχεια εκείνης που είχε δημιουργήσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 1982 και πατέρας του Nico, Keke Rosberg, για συμμετοχή στο DTM. Το ενδιαφέρον του Nico Rosberg για το περιβάλλον και την αειφορία δεν είναι κάτι νέο, αφού μετά την αποχώρησή του από την F1 στα τέλη του 2016, έχει επενδύσει σε αρκετές start-up εταιρείες που σχετίζεται με την πράσινη κινητικότητα, ενώ ήταν και από τους πρώτους επενδυτές και μετόχους της Formula E, που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή και του Extreme E, Alejandro Agag. Επιπλέον, το 2019 ο Rosberg ίδρυσε το Greentech Festival, που συνιστά μια παγκόσμια πλατφόρμα για επίδειξη καινοτόμων τεχνολογιών με πράσινο αποτύπωμα.

RXR

Η συνεργασία μεταξύ Extreme E και RXR δε θα παραμείνει στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, αλλά θα επεκταθεί και σε δραστηριότητες εκτός αγώνων. Άλλωστε, αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα του Extreme E, που πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Unicef και ο Nico Rosberg, θα συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα από τα πρώτα σχέδια της ομάδας RXR, περιλαμβάνει την υποστήριξη μιας πρωτοβουλίας του Monaco Foundation που έχει ιδρύσει ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ, για συνεργασία με αγροτικές κοινότητες στη Σενεγάλη και απώτερο στόχο, την παρακολούθηση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων και της κατάστασης της βλάστησης στην περιοχή.

Nico Rosberg

Ο Nico Rosberg, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την αποκάλυψη της Rosberg Xtreme Racing, που αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο Extreme E. O θεσμός αντιπροσωπεύει μια εκπληκτική ευκαιρία όχι μόνο για την ευαισθητοποίηση αλλά και ως πηγή έμπνευσης για τη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή – τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας σήμερα. Από τη στιγμή που αποσύρθηκα από την F1, έχω αφιερώσει την καριέρα μου σε βιώσιμες τεχνολογίες, οπότε η δυνατότητα να τις συνδυάσω με το πάθος μου για αγώνες, είναι απίστευτα ικανοποιητική”.

Alejandro Agag

Ο ιδρυτής και CEO του Extreme E, Alejandro Agag, πρόσθεσε: “Είμαστε εκστατικοί για να ανακοινώσουμε πως η Rosberg Xtreme Racing θα ενταχθεί στη σύνθεση ομάδων για την πρώτη χρονιά του Extreme E. Συζητούμε για αυτό εδώ και αρκετούς μήνες και είμαστε ενθουσιασμένοι που επέλεξε το Extreme E, για την τυπική του επιστροφή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ως ιδρυτής και CEO της δικής του ομάδας”.

Η RXR γίνεται η 9η κατά σειρά ομάδα που δηλώνει τη συμμετοχή της στο Extreme E, μετά την X44 του Lewis Hamilton, την ABT Cupra που θα έχει ως οδηγό τον Mattias Ekstrom , καθώς επίσης και τις Veloce, Andretti United, Chip Ganassi Racing, Techeetah, QEC, HWA.  Υπενθυμίζουμε, πως το Extreme E θα διεξάγεται με ένα ηλεκτρικό SUV που θα ονομάζεται Odyssey 21, που έχει επιτάχυνση 0-100 σε κλίση έως 130%, σε μόλις 4,5”. Η κατασκευή του γίνεται από τη γαλλική Spark Racing Technology, ενώ η μπαταρία προέρχεται από την Williams Advanced Engineering. Το ηλεκτρικό SUV θα διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο από κράμα χάλυβα ενισχυμένο με νιόβιο και ειδικά κατασκευασμένα ελαστικά, από την Continental.

Δείτε το βίντεο-μήνυμα του Nico Rosberg για τη συμμετοχή στο Extreme E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ