top icon
Αγώνες

Extreme E: Ο Lewis Hamilton δημιουργεί δική του ομάδα (+video)

Ο Lewis Hamilton ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία της δικής του ομάδας, η οποία ονομάζεται X44 και θα συμμετάσχει στην Season 1 του νεοσύστατου Extreme E, που θα διεξάγεται από το 2021 με αμιγώς ηλεκτρικά SUV.

Η ονομασία X44, έχει προφανή συσχετισμό με το Νο.44, που αποτέλεσε τον πρώτο αριθμό που είχε ο Lewis Hamilton στην αγωνιστική του καριέρα και χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1. Ο Βρετανός οδηγός δε θα οδηγήσει, ούτε θα εμπλακεί σε ημερήσια βάση με το εγχείρημα, ωστόσο θα βοηθήσει με την εμπειρία του στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, στηρίζοντας παράλληλα ένα πρωτάθλημα με σαφή προσανατολισμό στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και των ίσων ευκαιριών, όπως αυτή παρουσιάζεται από τη στιγμή που κάθε ομάδα θα πρέπει να διαθέτει έναν άντρα και μια γυναίκα οδηγό.

Η ομάδα X44 του Lewis Hamilton, θα συμμετάσχει στους αγώνες της πρώτης σεζόν του Extreme E το 2021, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε χώρες όπως Σενεγάλη, Σαουδική Αραβία, Νεπάλ, Γροιλανδία και Βραζιλία. Οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν επιλεχθεί λόγω της αρνητικής επίδρασης που έχει σε αυτές η κλιματική αλλαγή, αφού μέσω των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, το Extreme E σκοπεύει να θέσει ευθέως το ζήτημα τις προστασίας του περιβάλλοντος, εστιάζοντας σε θέματα όπως το λιώσιμο των πάγων, η αποψίλωση των δασών, η ερημοποίηση και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Την επίβλεψη της επιστημονικής διαδικασίας έχει αναλάβει Επιστημονική Επιτροπή που αποτελείται από Καθηγητές στα Πανεπιστήμια του Cambridge και της Οξφόρδης, με τη βοήθεια της οποίας ο θεσμός θα αναδείξει μια πλατφόρμα βάσει της οποίας οι αγώνες αυτοκινήτου και η βιομηχανία των σπορ γενικά, θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Για περαιτέρω μείωση της περιβαλλοντικής επίδρασης, οι αγώνες θα διεξάγονται δίχως παρουσία θεατών, με τους φίλους του σπορ να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων μέσω ζωντανών μεταδόσεων στην τηλεόραση και τα social media. Εκτελεστικό επίκεντρο του αγώνα θα είναι το πλοίο RMS St. Helena, ιστορικό πλοίο μεταφοράς γραμμάτων στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο έχει δεχθεί ανακατασκευή αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ελαχιστοποιήσει την εκπομπή ρύπων.

Lewis Hamilton

“To Extreme E είναι μια συναρπαστική πρωτοβουλία στον τομέα της βιωσιμότητας, και μια ευκαιρία να εμπλακώ από την αρχή ως ιδρυτής ομάδας”, δήλωσε ο Lewis Hamilton. “Φυσικά, οι φιλοδοξίες και υποχρεώσεις μου με τη Mercedes στη Formula 1 σημαίνουν πως δε θα μπορώ να εμπλακώ ενεργά στη λειτουργία της X44, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα διαδραματίσω έναν διαφορετικό ρόλο στο νέο θεσμό, ο οποίος ταιριάζει με το όραμά μου για ζωή σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο με μεγαλύτερη ισότητα.

“Το Extreme E με εξέπληξε λόγω της εστίασής του στο περιβάλλον. Καθένας από εμάς έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά και σημαίνει πολλά για εμένα, ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω την αγάπη μου για τους αγώνες μαζί με την αγάπη μου για τον πλανήτη μας, ώστε να έχουν θετική επίδραση. Όχι μόνο θα επισκεφθούμε απομακρυσμένες τοποθεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγή, αλλά θα συνεργαστούμε στενά με τους ανθρώπους σε εκείνες τις τοποθεσίες και ειδικούς στον τομέα του κλίματος, ώστε να μοιραστούμε τη γνώση μας και να αφήσουμε μια θετική κληρονομιά σε κάθε τοποθεσία, που θα ξεφεύγει από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

“Ως ιδρυτής της X44, ανυπομονώ να χτίσω τη δική μου ομάδα γύρω από σημαντικές αξίες όπως η βιωσιμότητα και η ισότητα. Κανείς μας δεν είναι τέλειος και όλοι μπορούμε να βελτιωθούμε, όμως είναι ενθουσιασμένος που θα χρησιμοποιήσω αυτή την πλατφρόρμα ώστε να αναδείξω τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και λύσεις των οποίων όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος”.

Alejandro Agag

Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Lewis Hamilton και την ομάδα του, X44, στο Extreme E”, δήλωσε ο Ιδρυτής και CEO του Extreme E, Alejandro Agag. “Όπως εμείς, έτσι και ο Lewis είναι παθιασμένος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ ταυτόχρονα μοιράζεται την πεποίθησή μας να χρησιμοποιήσουμε το σπορ ώστε να τονίσουμε θέματα ζωτικής σημασίας για τον κόσμο, όπως η κλιματική αλλαγή και η ισότητα.

“O Lewis είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς όλων των εποχών και είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τις επιδόσεις της X44 υπό την απίστευτη καθοδήγησή του, εντός και εκτός πίστας. Ένα τεράστιο “καλωσόρισες” από την οικογένεια του Extreme E, Lewis”.

Υπενθυμίζουμε, πως το Exteme E θα διεξάγεται με ένα, κοινό, ηλεκτρικό SUV που ονομάζεται Odyssey 21 και αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τα ηλεκτρικά οχήματα. Κατασκευασμένο από την Spark Racing Technology, θα επιταχύνει 0-100 χλμ.σε 4,5”, για κλίση έως 130%. Η παραγωγή της μπαταρίας θα γίνει από την Williams Advanced Engineering, το Odyssey 21 διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο από κράμα χάλυβα, ενώ τα ειδικά για την περίσταση ελαστικά, προέρχονται από την Continental.

Ήδη το Extreme E έχει συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον, αφού πέραν της X44, στο θεσμό έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Chip Ganassi Racing και Andretti United από τις ΗΠΑ, οι Abt και HWA από τη Γερμανία, η Techeetah που συμμετέχει και στη Formla E, από την Ινδονησία, η ισπανική QEV Technologies και η βρετανική Veloce Racing, ενώ η Fisker έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που θα συμμετάσχει στο θεσμό.

Δείτε το video μέσω του οποίου ο Lewis Hamilton ανακοινώνει τη δημιουργία της X44 και την υποστήριξή του στο Extreme E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε συνέχεια της αναγγελίας του Πρωθυπουργού, πιστεύετε πως η πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030...

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ