top icon
Formula 1

Αλλαγές στη Williams

O επικεφαλής μηχανολογίας της Williams, Adam Carter, και ο επικεφαλής σχεδιασμού, Doug McKiernan, αποχώρησαν από την ομάδα, ενώ ο νέος οδηγός της, Alex Albon, επισκέφθηκε το εργοστάσιο αυτή την εβδομάδα.

Η Williams συνεχίζει τις αλλαγές στη διάρθρωση του τεχνικού της τμήματος. O πρώην επικεφαλής μηχανολογίας της Williams, Adam Carter, εργαζόταν στην ομάδα από το 2016 και είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας έπειτα από την αποχώρηση του Paddy Lowe το 2019.

Williams Adam Carter

Adam Carter

Ο Carter ξεκίνησε την καριέρα του στην F1 το 1998 με την ομάδα της Arrows. Έκτοτε, έχει περάσει από την McLaren (2002-2003), την Jordan (2004) και τη Renault (2004-2008). Στη συνέχεια, εργάστηκε στην εταιρεία του Nick Wirth (πρώην τεχνικός διευθυντής της Virgin στην F1), Wirth Research, για να προσχωρήσει στη Williams το 2016.

Παράλληλα, από την ομάδα αποχώρησε και ο Doug McKiernan, επικεφαλής σχεδιασμού, ο οποίος είχε μεταβεί στη Wiliams το 2018, έπειτα από 16 χρόνια θητείας στη McLaren. Ο McKiernan δεν αντικαταστάθηκε άμεσα, καθώς συνεχίζεται η αναδιάρθρωση που πραγματοποιεί ο Γάλλος τεχνικός διευθυντής της Williams, Francois-Xavier Demaison.

Williams Doug McKiernan

Doug McKiernan

Οι αποχωρήσεις αυτές έρχονται έπειτα από την ανακοίνωση περασμένου Ιουνίου ότι αποχώρησε ο Simon Roberts, ο οποίος είχε αναλάβει τη διεύθυνση της ομάδας μετά την πώλησή της στην Dorilton Capital.

Η Dorliton έθεσε επικεφαλής της ομάδας τον Jost Capito, ο οποίος με τη σειρά του έφερε τον Demaison, πρώην συνεργάτη του στο αγωνιστικό τμήμα της Volkswagen για το WRC, καθώς και τον Sven Smeets ως αγωνιστικό διευθυντή.

O FX Demaison δήλωσε: «Έχουμε σπουδαίους μηχανικούς στη Williams και σπουδαίους ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία. Πρέπει απλώς να διασφαλίσουμε ότι θα μοιραστούν την εμπειρία τους και τις διαφορετικές δεξιότητές τους και ότι όλοι μαζί θα σχεδιάσουμε το καλύτερο μονοθέσιο Formula 1».

«Η Williams δεν έχει εξελιχθεί με τον ίδιο ρυθμό με την F1. Έχει γίνει πολύ περίπλοκη, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την πολυπλοκότητα για προστασία… η ομάδα έχασε επίσης μερικούς πολύ καλούς μηχανικούς σε αυτό το διάστημα, οπότε προσλαμβάνεις νέους, αλλά πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται».

«Έχουμε πολλούς νέους μηχανολόγους που πρέπει να διδάξουμε και να τους φέρουμε στο σωστό επίπεδο. Οπότε δεν είναι κάτι κακό, είναι απλά μια φυσιολογική κατάσταση. Το έχω περάσει αυτό στο παρελθόν. Ξέρω ότι είναι ένα μακρύ ταξίδι, για να θέσουμε τα σωστά θεμέλια».

FX Demaison, Williams

Francois-Xavier Demaison

Ο Jost Capito δήλωσε: «Καθώς εξετάζουμε τη στρατηγική μας στον τεχνικό τομέα και τις απαιτήσεις μας για το επόμενο έτος και μετέπειτα, έχουμε προβεί σε αλλαγές στη διάρθρωση των μηχανολόγων μας».

«Ο Adam Carter αποχώρησε από την ομάδα και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη σκληρή δουλειά και τη συμβολή του τα τελευταία έξι χρόνια».

Παράλληλα, ο νέος οδηγός της Williams για το 2022, Alex Albon, επισκέφθηκε για πρώτη φορά φέτος το εργοστάσιο του Grove. Όπως δήλωσε ο (γεννημένος στο Λονδίνο) Ταϊλανδός που θα γιορτάσει τα 26α του γενέθλια το Μάρτιο, «ήταν πολύ συναρπαστικό να γνωρίσω τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστώ και θα κατασκευάσουν το μονοθέσιό μου».

«Είναι μια διεθνής ομάδα και υπάρχουν πολλά ονόματα που δεν τα έχω ακόμα στο μυαλό μου, αλλά αυτό θα έρθει! Εκτός αυτού, γνώρισα τη δική μου πλευρά του γκαράζ όσον αφορά τους μηχανολόγους και μέσω της εργασίας στον προσομοιωτή, μάθαμε πως κάνουμε τη δουλειά μας: τι λειτουργεί για εμένα και τι λειτουργεί για εκείνους».

«Είχα πει γεια μερικές φορές στα paddock, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το πλήρωμα του μονοθεσίου στο δικό του περιβάλλον εργασίας».

«Προφανώς, βρισκόμαστε σε περίεργους καιρούς αυτή τη στιγμή, οπότε είναι λίγο πιο ήσυχα απ’ ό,τι θα ήταν κανονικά, αλλά ήταν ωραίο να έχουμε μια καλή μέρα εργασίας στον προσομοιωτή».

Williams Alex Albon

Alex Albon

«Αυτές είναι πραγματικά συναρπαστικές στιγμές, ήταν υπέροχο που ασχοληθήκαμε άμεσα και αρχίσαμε να εξελίσσουμε το αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσουμε να το φέρουμε στο καλύτερο δυνατό παράθυρο όταν βγούμε στην πίστα».

«Μου έγινε ξενάγηση παντού. Κάποιοι βλέπουν τη Williams ως μια μικρή ομάδα, αλλά δεν παύει να είναι τεράστια! Είδα πολλά νέα πρόσωπα και δεν είμαι σίγουρος ότι θα θυμάμαι τα ονόματα όλων, αλλά ήταν υπέροχο να τους γνωρίσω όλους».

«Είναι υπέροχο που επιστρέφω. Θα είναι η τρίτη μου χρονιά στην F1, αλλά νιώθω ότι έχω αποκτήσει πολλές εμπειρίες στο διάστημα αυτό. Δεν είμαι αυτός ο πρωτοεμφανιζόμενος που έρχεται τώρα, ξέρω τι κάνω και τι θέλω».

«Είναι σπουδαίο να μπορώ να δουλέψω με αυτή την ομάδα που θα με ακούσει, θα ακούσουμε ο ένας τον άλλον, και θα προσπαθήσουμε να αντλήσουμε το μέγιστο από αυτό το μονοθέσιο».

Πάντως, από την πρώτη ημέρα του Albon στη Williams δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όπως εξήγησε ο ίδιος: «Είχα ήδη χάσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου την πρώτη μέρα, αλλά τα βρήκαμε και αυτό ήταν υπέροχο».

«Νόμιζα ότι τα άφησα στο δίσκο του βραδινού γεύματός μου, οπότε ήμουν έτοιμος να κοιτάξω στους κάδους απορριμμάτων, αλλά ευτυχώς ήταν ακριβώς κάτω από τον καναπέ στην αίθουσα προσομοίωσης, οπότε γλίτωσα το ταξίδι στα σκουπίδια!»_Φ.Λ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ