19 Ιουν 2017

Bottas: Πρέπει να αποδώσω αν θέλω να μείνω στη Mercedes

Ο Valtteri Bottas γνωρίζει πολύ καλά πως θα πρέπει να παραμείνει σταθερός στην απόδοσή του και να πετυχαίνει καλά αποτελέσματα, αν θέλει να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Mercedes.

Valtteri Bottas

Στις αρχές του έτους, η γερμανική ομάδα συμφώνησε με τον Bottas σε ένα μονοετές συμβόλαιο. Έκτοτε, ο Φινλανδός έχει κατακτήσει μία pole position στο Μπαχρέιν και μία νίκη στη Ρωσία, αποδεικνύοντας την ταχύτητά του, ενώ βρίσκεται και 3ος στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Παρόλα αυτά, αν θέλει να παραμείνει στο δυναμικό των πρωταθλητών, θα πρέπει να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα - ή και καλύτερα.

Συγκεκριμένα, σε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Petronas στο Villastellone, δήλωσε για το μέλλον του:

«Πιστεύω πως κλειδί είναι η σταθερότητα. Έχει να κάνει με το να αποδίδεις στο επίπεδο που σου επιτρέπει το μονοθέσιο. Έχει να κάνει με το να δουλεύεις με την ομάδα, να κερδίζεις αγώνες, κάτι που συνήθως ζητάνε οι ομάδες».

Και προσέθεσε:

«Η Mercedes είναι μία ομάδα που ξέρει να νικά, σε υψηλό επίπεδο, επομένως έχει μεγάλες προσδοκίες από τους οδηγούς. Σχεδόν κάθε οδηγός θα ήθελε να οδηγήσει για τη Mercedes, οπότε σίγουρα πρέπει να αποδώσω τα αναμενόμενα για να παραμείνω εδώ. Φιλοδοξία μου είναι να χτίσω μία μακροπρόθεσμη σχέση με την ομάδα και ελπίζω κάτι τέτοιο να είναι εφικτό».

Και για την πρώτη του νίκη, ο ίδιος σχολίασε:

 «Ήλπιζα να κερδίσω στη Μελβούρνη - αυτός ήταν ο στόχος μου! Αλλά πιστεύω ήταν καλό που κέρδισα στον 4ο αγώνα. Ήταν καλό για μένα που πήρα την πρώτη μου pole στο Μπαχρέιν και την πρώτη μου νίκη στη Ρωσία. Ήταν καλό που έγινε και στους πρώτους αγώνες της σεζόν, που τα κατάφερα. Δεν χρειάζεται να το έχω πια αυτό στον νου μου. Ξέρω ότι μπορώ να το ξανακάνω, το ίδιο κι η ομάδα»._Δ.Μ.

Ετικέτες: