Αγώνες Formula 1 WRC

Carlos Sainz Jr.: Νιώθω ένταση όταν είμαι συνοδηγός του πατέρα μου

Με αφορμή τα γενέθλια του πατέρα του, Carlos Sainz Sr., ο Carlos Sainz Jr. μίλησε για τη σχέση τους, τα ράλλυ και μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε πως νιώθει άβολα όταν βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο γιος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του. Είναι όμως ιδιαίτερα σπάνιο, ο γιος να τα ακολουθεί... κατά το ήμισυ, πρωταγωνιστώντας σε διαφορετική μορφή αγώνων αυτοκινήτου. Τέτοια περίπτωση αποτελούν οι Carlos Sainz και Carlos Sainz Jr., καθώς ο γιος του 2 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλλυ και 3 φορές νικητή στο Dakar, ακολουθεί αξιοπρόσεκτη πορεία στη Formula 1.

Μπορεί τελικά ο Carlos Sainz Jr. να γοητεύτηκε από την F1, ωστόσο όπως είναι λογικό, είναι εξοικειωμένος και με την οδήγηση αγωνιστικών αυτοκινήτων ράλλυ.  Πώς θα μπορούσε να το αποφύγει άλλωστε, όταν πατέρας του είναι ο διάσημος "King Carlos" του WRC;

Διαβάστε ακόμη: Αφιέρωμα - Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλλυ: #9 Carlos Sainz (+videos)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της F1, ο Carlos Sainz Jr. αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τρόπο που ο Carlos Sainz επηρέασε την καριέρα του, στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, στο σημείο κλειδί για να στραφεί στην F1 και στα συναισθήματα, όταν βρίσκεται στο δεξί μπάκετ με οδηγό τον πατέρα του.

Διαβάστε ακόμη - Carlos Sainz: Όταν η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Carlos Sainz Jr

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Carlos Sainz Jr.:

Για την πρώτη του φορά σε αυτοκίνητο ράλλυ: "Την πρώτη φορά που οδήγησα αυτοκίνητο ράλλυ, υπό την εποπτεία του, ήμουν 16 ετών. Έχουμε ένα αγωνιστικό στην εξοχή κοντά στη Μαδρίτη και προσπαθώ να το οδηγήσω, όποτε μπορώ."

Για τον ανταγωνισμό με τον πατέρα του: "Φυσικά θα το διαψεύσει, ωστόσο νομίζω ότι τον πλησιάζω σε επίπεδο χρόνων και του προσφέρω έναν πονοκέφαλο. Η μητέρα μου δεν επιτρέπει να χρονομετρούμε τα περάσματά μας, για να αποφύγει την... έξαρση ανταγωνιστικότητας, αλλά είναι σίγουρο πως βρίσκομαι κοντά."

Για τις συμβουλές που του δίνει ο Carlos Sainz Sr. όταν οδηγεί αυτοκίνητο ράλλυ: "Όταν κάνουμε προπόνηση με αυτοκίνητο ράλλυ, πέραν της διασκέδασης, ακούω τις συμβουλές και μαθαίνω τα "κόλπα" του. Πάντοτε πίστευε πως η οδήγηση διαφορετικών αυτοκινήτων σε διαφορετικές επιφάνειες και συνθήκες θα με βοηθήσει όταν βρεθώ σε μονοθέσιο F1. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό."

Carlos Sainz Sr.

Για το σημείο που η διασκέδαση "σταματάει": "Το μοναδικό σημείο που δε διασκεδάζω, είναι όταν βρισκόμαστε στην εξοχή και είμαι συνοδηγός του. Ακόμη και αν του έχω 100% εμπιστοσύνη, που συμβαίνει για προφανείς λόγους και ενώ βρισκόμαστε στην αυλή του, οπότε γνωρίζει καλά τη διαδρομή, δεν το απολαμβάνω. Δεν έχω τον έλεγχο. Αισθάνομαι μεγάλη ένταση."

Για την πρώτη του επαφή με την F1: "Ο πατέρας μου με πήγε στο Grand Prix Ισπανίας το 2005, όταν και γνώρισα τον Fernando Alonso και κόλλησα. Τότε συνειδητοποίησα τι ήθελα να κάνω μεγαλώνοντας. Ο πατέρας μου ήταν επίσης παθιασμένος με την F1 και αν δεν είχε ασχοληθεί με τα ράλλυ, είμαι βέβαιος πως θα είχε προσπαθήσει να κάνει καριέρα στην F1."

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου