16 Μαρ 2017

Επιστρέφει στη McLaren ο Mika Hakkinen

Όχι ως οδηγός φυσικά, αλλά ως επίσημος πρεσβευτής της αγωνιστικής της ομάδας.

Ο 48χρονος Φινλανδός γυρίζει στα γνώριμα για τον ίδιο χωράφια της βρετανικής εταιρείας από το Woking. Ασφαλώς, όχι στο κόκπιτ του φετινού μονοθεσίου της ομάδας, αλλά σε ρόλο επίσημου πρεσβευτή της McLaren Honda. Ως γνωστόν, ο Mika Hakkinen έχει κατακτήσει και τους δύο Παγκόσμιους Τίτλους του με τα χρώματα της McLaren, το 1998 και το 1999, έχοντας εκκινήσει στα χρόνια της θητείας του σε αυτή ακριβώς σε 130 grand prix.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Φινλανδός θα έχει στενή συνεργασία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή, Zak Brown, με τους ανθρώπους του τμήματος μάρκετινγκ της ομάδας, καθώς και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της McLaren Automotive, Mike Flewitt.

«Πάντα θεωρούσα τη McLaren ως το σπίτι μου στη F1. Ακόμα και τώρα έχω σ' ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου τους ανθρώπους της αγωνιστικής ομάδας. Σίγουρα, τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν εύκολα για αυτήν, αλλά πάντα πίστευα πως το ερώτημα είναι το πότε και όχι το αν η ομάδα θα αρχίσει να αποδίδει ξανά όπως παλιά. Και σε αυτό, όταν συμβεί, θέλω να διαδραματίσω και εγώ το δικό μου ρόλο», δήλωσε ο ιπτάμενος Φινλανδός.

Και συμπλήρωσε:

«Η επιστροφή μου στη McLaren ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Άλλωστε, ποτέ δεν έχασα επαφή με την ομάδα. Ακόμα και τώρα ξέρω πολλούς από τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή με δεδομένη την 8ετή σχεδόν παρουσία μου σε αυτή»._Χ.Α.