01 Μαρ 2018

F1: 4η μέρα δοκιμών με Hamilton για κλείσιμο

Ο Lewis Hamilton έκλεισε το πρώτο τετραήμερο δοκιμών στην κορυφή των χρόνων, ενώ εντυπωσιακός ήταν κι ο Pierre Gasly, που συμπλήρωσε 147 γύρους.

Mercedes

Η τελευταία μέρα δοκιμών χαρακτηρίστηκε από ιδανικές συνθήκες στην πίστα. Μπορεί το πρώτο 3ωρο το οδόστρωμα να ήταν βρεγμένο, όμως σύντομα η πίστα άρχισε να στεγνώνει, οι χρόνοι έπεφταν ραγδαία και το απόγευμα ήταν απολύτως στεγνό.

Η μόνη κόκκινη σημαία στο πρωινό σκέλος (ατύπως, μιας και δεν υπήρξε μεσημβρινό διάλειμμα και πάλι) προκλήθηκε από έξοδο του M. Ericsson, ενώ μία ακόμα βγήκε το απόγευμα για αντίστοιχη έξοδο του M. Verstappen.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους, ο L. Hamilton έγραψε τον ταχύτερο του τριημέρου με τη μέση γόμα, έχοντας οδηγήσει για δεύτερη φορά την W09.

Πίσω του έμειναν οι S. Vandoorne και S. Vettel, οι οποίοι εστίασαν σημαντικά στο να γράψουν χιλιόμετρα, ώστε να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος –ειδικά η McLaren με τα θέματα που είχε τις δύο πρώτες ημέρες.

Κανείς όμως δεν έφτασε το lap total του P. Gasly. Ο Γάλλος της Toro Rosso δοκίμασε στα όρια τις αντοχές της μονάδος ισχύος της Honda, γράφοντας 147 γύρους (ή, για να γίνει πιο κατανοητό, 683 χλμ.), ενώ κοντά σε αυτόν τον αριθμό βρέθηκε ο Vettel.

Συνέχεια στις δοκιμές θα δοθεί με το επόμενο τετραήμερο 6-9 Μαρτίου στην πίστα της Βαρκελώνης.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Mercedes
  • F1 Test Day 4
Ετικέτες: