Αγώνες Formula 1

F1: Ακυρώθηκαν τα GP Αζερμπαϊτζάν, Σιγκαπούρης και Ιαπωνίας - Στόχος οι 15-18 αγώνες

Η Formula 1 έκανε κι επίσημα γνωστή την ακύρωση των αγώνων σε Μπακού, Σιγκαπούρη και Σουζούκα για φέτος, στοχεύοντας ξεκάθαρα πια σε ένα πρόγραμμα 15-18 GP.

Μετά την ανακοίνωση των οχτώ πρώτων αγώνων στην Ευρώπη, η Formula 1 εργάζεται πάνω στο δεύτερο μισό του φετινού ριζικά αλλαγμένου προγράμματος.

Στόχος της, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η διεξαγωγή 15 με 18 αγώνων φέτος. 

Πρώτα, όμως, προχώρησε στην ακύρωση τριών GP, σε Μπακού, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία, εξηγώντας:

«Αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν εξαιτίας των διαφορετικών προκλήσεων που αντιμετώπιζαν οι promoters σε αυτές τις χώρες. Στη Σιγκαπούρη και το Αζερμπαϊτζάν, ο χρόνος που χρειάζεται για να κατασκευαστούν οι πίστες έκανε την φιλοξενία ενός αγώνα σε τόσο ρευστές συνθήκες αδύνατη, και στην Ιαπωνία ισχύουν ακόμα αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί.»

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Μπαχρέιν και του Άμπου Ντάμπι στο τέλος της σεζόν, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει και νέες πίστες, κάτι που επιβεβαιώνει πια και το ίδιο το σπορ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτές οι πίστες είναι το Mugello, η Ίμολα και το Hockenheimring, με την πρώτη να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να γίνει ο τόπος του 1000ου GP της Ferrari στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη της σεζόν στην Αυστρία._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου