Παρελθόν αποτελούν για τη Formula 1 δυο σημαντικά στελέχη της FIA, καθώς οι Αlan Donnelly και Τony Purnell δε θα ασχολούνται πλέον με ζητήματά της.
Παρελθόν αποτελούν για τη Formula 1 δυο σημαντικά στελέχη της FIA, καθώς οι Αlan Donnelly και Τony Purnell δε θα ασχολούνται πλέον με ζητήματά της.

Ο Alan Donnelly αποτελούσε από το 2008 μέχρι πέρυσι τον μόνιμο πρόεδρο των αγωνοδικών σε όλα τα Grand Prix, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Ο ρόλος του ήταν σημαντικός στη βελτίωση της επικοινωνίας των αγωνοδικών με τη διεύθυνση αγώνα, καθώς και στην επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων από τους πρώτους.

Ο Βρετανός βρέθηκε στο επίκεντρο διαμαχών πέρυσι τον Ιούλιο όμως, όταν αποκαλύφθηκε ότι βοηθούσε την ομάδα της Virgin (τότε Manor) να βρει σπόνσορες, κίνηση την οποία καταδίκασε η FOTA (ο σύνδεσμος των ομάδων) ότι δημιουργούσε σύγκρουση συμφερόντων με τα καθήκοντα του Donnelly στη FIA, καθώς αποτελούσε τον επίσημο εκπρόσωπο του τότε προέδρου της FIA, Max Mosley στα Grand Prix.

Έπειτα από τις αλλαγές που διεκπεραιώθηκαν στο σώμα των αγωνοδικών, ο ρόλος του Donnelly έγινε περιττός, ωστόσο δεν ήταν σαφές αν ο Βρετανός θα συνέχιζε να ασχολείται με ζητήματα της Formula 1 εντός της FIA.

Πλέον όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναλάβει καινούργιο ρόλο εντός της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, εξελίσσοντας αυτοκινητικές στρατηγικές, επικεντρώνοντας στην ατζέντα πολιτικής τακτικής όσον αφορά τους Κατασκευαστές.

Παράλληλα, ο πρώην διευθυντής της ομάδας της Jaguar, Tony Purnell, ο οποίος εργαζόταν στη FIA ως σύμβουλος για ζητήματα της Formula 1, δε θα συνεχίσει τη συνεργασία του μαζί της, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία θα επιστρατεύσει μόνιμα μέλη της για τα καθήκοντα του Purnell.

Συνεπώς, ο Bernard Niclot, πρώην μάνατζερ έρευνας και εξέλιξης στην Peugeot/Citroen διορίστηκε ανώτερος τεχνικός σύμβουλος της FIA για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Παράλληλα, ο Gilles Simon, πρώην επικεφαλής του τμήματος κινητήρα και ηλεκτρονικών της Ferrari, διορίστηκε διευθυντής κινητήριου συνόλου και ηλεκτρονικών στη FIA για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Niclot θα είναι υπεύθυνος για την παροχή συμβουλών και καθοδήγησης σε τεχνικά θέματα που αφορούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό στο σύνολό του, αλλά και στην αυτοκινητική αγορά, ιδίως σε ότι αφορά περιβαλλοντικά και καταναλωτικά θέματα καθώς και ασφάλειας. Ο Niclot θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου.

Ο Simon θα εργάζεται στο αγωνιστικό τμήμα της FIA και θα διασφαλίσει ότι η Διεθνής Ομοσπονδία θα είναι επικεφαλής στην προώθηση νέων τεχνολογιών οι οποίες θα παρουσιάζουν όφελος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και την αυτοκινητική αγορά εν γένει.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 από το 1970 μέχρι σήμερα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά