Αγώνες Formula 1

F1: Άμεση αποχώρηση της ROKiT από τη Williams - Προς πώληση η ομάδα

Η ομάδα της Williams ανακοίνωσε την άμεση λύση της συνεργασίας της με τη ROKiT, στον δρόμο για την πλήρη ή μερική πώλησή της, 43 χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Αν και η συνεργασία ήταν σε επίπεδο χορηγού επωνυμίας και είχε ανανεωθεί πρόσφατα, εντούτους το κλίμα στη Williams έχει αλλάξει πλέον άρδην.

Κι αυτό, γιατί το ενδεχόμενο πώλησης του πλειοψηφικού πακέτο των μετοχών της ομάδας βρίσκεται στον ορίζοντα, αφού ήδη βρίσκεται σε φάση στην οποία δέχεται προσφορές από πιθανούς επενδυτές.

Με την εισαγωγή του budget cap, η ιστορική ομάδα του Grove θα μπορούσε να ξαναβρεί τη χαμένη της απόδοση, μετά από δύο χρονιές όντας η τελευταία ομάδα του grid.

Τούτου δοθέντος, το Δ.Σ. της Williams εξετάζει «διάφορες επιλογές» σχετικά με την πιθανή πώληση όλης της ομάδας, ή την εύρεση επενδυτών για μέρος των μετοχών της.

Πάντως, η Williams αναγνωρίζει ότι δεν είναι απίθανο να μην προκύψουν δελεαστικές προσφορές, οπότε δεν είναι δεδομένη η πώληση της ομάδας, εφόσον δεν υπάρξει μία προσφορά που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των συμβούλων.

Αυτό σημαίνει πως μετά από 43 χρόνια αυτόνομης πορείας, η ομάδα που ίδρυσε ο Sir Frank Williams μπορεί να έχει πλέον άλλον ιδιοκτήτη. Ήταν ίσως η τελευταία παραδοσιακή δύναμη που δεν είχε μπει σε τέτοια τροχιά, αλλά ο κόσμος της Formula 1 είναι σκληρός και οι συνεχόμενες αποτυχίες βαραίνουν τα οικονομικά σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει άλλη επιλογή._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου