Ο Max Verstapen κρατά τη νίκη του στο Αυστριακό Grand Prix, αφού οι αγωνοδίκες έκριναν το συμβάν του 69ου γύρου «αγωνιστικό».

Στο 69ο γύρο, ο Max Verstappen επιχείρησε να περάσει τον Charles Leclerc για την πρωτοπορία του αγώνα, από την εσωτερική της Κ3.

Ο Μονεγάσκος βγήκε εκτός γραμμής, μετά κι εκτός πίστας, και είχε επαφή με τον Ολλανδό, σε ένα συμβάν που θεωρήθηκε -αρχικά- πως ο δεύτερος έφερε ευθύνη.

Οι απόψεις διίσταντο και, όπως ήταν φυσικό, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να εξετάσουν το συμβάν μετά το πέρας του αγώνα, καλώντας αμφότερους του οδηγούς σε ακρόαση στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Δύο ώρες μετά, η τελική απόφαση ήταν να μην δοθεί καμία ποινή στον Verstappen, αφού αυτή η επαφή κρίθηκε ως «αγωνιστικό συμβάν».

Στην αιτιολόγηση της απόφασης αναφέρεται επίσης πως «δεν πιστεύουμε πως κανείς εκ των οδηγών ευθύνεται απόλυτα για το συμβάν.»

Με αυτόν τον τρόπο, ο Verstappen διατηρεί την πρώτη νίκη της Honda από το μακρινό GP Ουγγαρίας του 2006, και ο Leclerc παραμένει 2ος στα τελικά αποτελέσμα._Δ.Μ.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά