Αγώνες Formula 1

F1: Αποκαλύφθηκαν τα μονοθέσια του 2021

Η Formula 1 παρουσίασε και επίσημα τους κανονισμούς του 2021, μαζί με μία φωτογραφία που δείχνει πώς θα είναι τα μονοθέσια σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Η Formula 1 και η FIA αποκάλυψαν σήμερα την κατεύθυνση που θα πάρει το πρωτάθλημα της F1, αποκαλύπτοντας τους κανονισμούς που θα ισχύουν από το 2021 και μετά.

Μετά από περισσότερο από δύο χρόνια ενδελεχούς ανάλυσης και διεργασιών εντός κι εκτός πίστας και με την συνεργασία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, οι νέοι κανονισμοί παρουσιάστηκαν από τον CEO της F1, Chase Carey, και τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, στο Austin του Τέξας.

Οι νέοι Αγωνιστικοί, Τεχνικοί και Οικονομικοί κανονισμοί στοχεύουν στο να προσφέρουν πιο κλειστούς αγώνες και ισορροπημένες δυναμικές ανάμεσα στις ομάδες του grid, διασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική και αθλητική βιωσιμότητα της F1.

Από το 2021 και μετά, η F1 υπόσχεται πέντε βασικά πράγματα:

  • Μονοθέσια που θα μπορούν να μάχονται μέσα στην πίστα
  • Μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες
  • Ένα σπορ όπου η επιτυχία θα ορίζεται από τον τρόπο που θα ξοδεύει κανείς τα χρήματά του, όχι από το πόσα χρήματα ξοδεύει, καθώς εισάγεται το όριο στους προϋπολογισμούς στα 175 εκ. δολάρια
  • Ένα σπορ καλύτερο για αυτούς που ήδη βρίσκονται σε αυτό και ελκυστικό σε νέες ομάδες
  • Ένα σπορ που θα παραμείνει το κορυφαίο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σημαντικό είναι το γεγονός πως οι αλλαγές αυτές πέρασαν ομόφωνα από τις ομάδες, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις αρκετών εξ αυτών.

Φυσικά, μεγάλος στόχος των νέων τεχνικών κανονισμών είναι -όπως αναφέρθηκε και από τους Carey, Brawn και Todt, να δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς να ακολουθούν πιο εύκολα ο ένας τον άλλον.

Ο Νικόλας Τομπάζης, υπεύθυνος τεχνικών ζητημάτων για τη Formula 1, εξήγησε με σχετικό γράφημα πως τα νέα μονοθέσια θα χάνουν λιγότερη κάθετη δύναμη πίσω από τον «βρώμικο αέρα» του προπορευόμενου:

Ο Τομπάζης, μάλιστα, αναφέρθηκε και στις μονάδες ισχύος της νέας γενιάς, που στην ουσία δεν θα αλλάξουν, παρά τις αρχικές προσπάθειες της FIA και της F1 για αλλαγές και σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, αποκάλυψε πως θα αυξηθεί και το βάρος των μονοθέσιων, χάρη και στα νέα ελαστικά 18 ιντσών.

Περισσότερες φωτογραφίες των νέων μονοθέσιων:

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου