Αποκαλύφθηκε η τελική χάραξη της πίστας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αν κι έγινε γνωστό πως αγώνας εκεί θα γίνει από το 2021 και μετά.

Πριν δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, είχε εξαγγείλει την μεταφορά του Grand Prix από το Interlagos (και το Σάο Πάολο) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αρχής γενομένης από το 2020.

Παρόλα αυτά, το τρέχον συμβόλαιο με την F1 δε λήγει πριν την επόμενη σεζόν, οπότε ο αγώνας θα πρέπει να γίνει εκεί τόσο φέτος, όσο και του χρόνου.

Αυτό, όμως, δε βάζει φρένο στα σχέδια για την μετάβαση στο Ρίο, με την κυβέρνηση και τον σχεδιαστή Hermann Tilke να αναλαμβάνουν δράση και να προχωρούν κανονικά στην υλοποίηση του λεγόμενου 'Rio MotorPark'.

Η ονομασία 'Ayrton Senna' δεν προκρίθηκε, αν και το τελευταίο σικέιν της διαδρομής θα φέρει το όνομα του μεγάλου Βραζιλιάνου.

Ο Tilke δήλωσε για την χάραξη:

«Η πρόταση που φέραμε για το Ρίο είναι μία πίστα μοντέρνα, με δυναμική και γεμάτη συναίσθημα.

«Ταυτόχρονα, έχουμε κατά νου να υπάρχει και χώρος για πολλαπλή χρήση, που θα επιτρέψει την φιλοξενία κι άλλων αθλημάτων, κάτι που θα είναι προς όφελος όλης της κοινότητας.»

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες και για αγώνα MotoGP, παρά το γεγονός πως υπήρχαν περιβαλλοντικές ανησυχίες και έγινε λόγος ακόμα και για διακοπή των συζητήσεων.

Φαίνεται πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας θέλει να μεταφέρει όλα τα μεγάλα events προς το Ρίο, που είναι άλλωστε και η έδρα του και η περιφέρεια στην οποία είχε καταλάβει αξιώματα κατά το παρελθόν, και σε αυτόν δε φαίνεται να μπορεί να τον σταματήσει κανείς._Δ.Μ.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά