Αγώνες Formula 1

F1: Αποκλεισμός για τον Romain Grosjean από το GP Ιταλίας

Αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα του Ιταλικού GP o Romain Grosjean, αφού βρέθηκε παρανομία στο πάτωμα του μονοθέσιού του.

Μετά από ένσταση που κατέθεσε η Renault στη FIA το απόγευμα της Κυριακής, η Ομοσπονδία εξέτασε το μονοθέσιο του Grosjean, και συγκεκριμένα το πάτωμα. Πράγματι, το πάτωμα της VF-18 δε συμμορφώνεται με το Άρθρο 3.7.1. δ) των τεχνικών κανονισμών, και τις επεξηγήσεις TD/033-18 που δημοσιεύθηκαν στις 25 Ιουλίου του 2018.

Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται:

«Η επιφάνεια που δημιουργείται από όλα τα εξαρτήματα που βρίσκονται επί του επιπέδου αναφοράς, πρέπει να έχουν ράδιο (κυκλική γωνία) με ακτίνα 50 mm (με ανοχή +/-2) σε κάθε μπροστινή γωνία, όταν αυτή βλέπεται από μια οπτική γωνία ακριβώς κάτω από το αυτοκίνητο, το οποίο γίνεται αφού η επιφάνεια έχει καθοριστεί.»

Η Haas είχε αιτηθεί να πάρει χρόνο μέχρι τον αγώνα της Σιγκαπούρης για να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές, όμως από τη μεριά της η FIA την είχε προειδοποιήσει ότι αυτό αφήνει τις αντίπαλες ομάδες να καταθέσουν ένσταση, πράγμα που έγινε από τη Renault.

Οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν στην Ομοσπονδία ότι θα καταθέσουν ένσταση για αυτήν την απόφαση, και πλέον έχουν 96 ώρες για να το κάνουν.

Προς το παρόν, ο Grosjean αποκλείεται και ο Sergey Sirotkin προβιβάζεται στη 10η θέση, εξασφαλίζοντας τον πρώτο βαθμό της καριέρας του._Δ.Μ.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου