Αγώνες Formula 1

F1: Βγήκε το προσχέδιο του προγράμματος για το 2020, με τετραπλά Grand Prix

Το προσχέδιο του προγράμματος της Formula 1 για το πρωτάθλημα του 2020 περιλαμβάνει τετραπλά Grand Prix και ελάχιστα κενά Σ/Κ, σε ένα ταξίδι σε όλη την υφήλιο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Η ανάγκη να χωρέσουν όσο περισσότεροι αγώνες από τις 3 Ιουλίου ως τις 13 Δεκεμβρίου για να μπορέσει η Formula 1 να επιβιώσει των οικονομικών χτυπημάτων εξαιτίας του κορονοϊού, έχει οδηγήσει στην κατάρτιση ενός προγράμματος που μέσα σε 23 εβδομάδες θα έχει 17 αγώνες.

Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι προκύπτουν τετραπλά Grand Prix (Μπακού, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία), και τριπλά (ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία).

Το πρόγραμμα, επίσης, έχει χτιστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει αγώνες που μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος της μη παρουσίας θεατών στην πίστα, για αυτό και λείπει η Ολλανδία αλλά υπάρχει το Βιετνάμ.

Φυσικά, η F1 λαμβάνει υπόψη και τους τυχόν περιορισμούς που έχει θέσει η εκάστοτε χώρα όσον αφορά τη διοργάνωση μεγάλων events, με αποτέλεσμα να αφαιρεί από το πρόγραμμα τον Καναδά και τη Σιγκαπούρη.

Το κάτωθι προσχέδιο προκύπτει από συζητήσεις με τους κατά τόπους φορείς, ωστόσο υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας, όπως για παράδειγμα η ενδεχόμενη διεξαγωγή διπλού GP όχι μόνο στην Αυστρία, αλλά στη Βρετανία (ή τη Γερμανία), καθώς και στο Μπαχρέιν, σε περίπτωση που κάποιος αγώνας δεν διεξαχθεί τελικά.

Είναι δεδομένα ένα εξοντωτικό καλεντάρι που θα δοκιμάσει τα όρια των ανθρώπων του σπορ.

Το προσχέδιο έχει ως εξής:

5 Ιουλίου : Αυστρία

12 Ιουλίου: Αυστρία

19 Ιουλίου: Κενό Σαββατοκύριακο

26 Ιουλίου: Βρετανία ή Γερμανία

 2 Αυγούστου: Βρετανία ή Γερμανία

9 Αυγούστου: Ουγγαρία

16 Αυγούστου: Κενό Σαββατοκύριακο

23 Αυγούστου: Ισπανία

30 Αυγούστου: Βέλγιο

6 Σεπτεμβρίου: Ιταλία

13 Σεπτεμβρίου: Κενό Σαββατοκύριακο

20 Σεπτεμβρίου: Αζερμπαϊτζάν

27 Σεπτεμβρίου: Ρωσία

4 Οκτωβρίου: Κίνα

11 Οκτωβρίου: Ιαπωνία

18 Οκτωβρίου: Κενό Σαββατοκύριακο

25 Οκτωβρίου: ΗΠΑ

1 Νοεμβρίου: Μεξικό

8 Νοεμβρίου: Βραζιλία

15 Νοεμβρίου: Κενό Σαββατοκύριακο

22 Νοεμβρίου: Βιετνάμ

29 Νοεμβρίου: Κενό Σαββατοκύριακο / Μπαχρέιν

6 Δεκεμβρίου: Μπαχρέιν

13 Δεκεμβρίου: Αμπού Ντάμπι

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου