Αγώνες Formula 1

F1: Δεν εξετάζεται από τη FIA ο Hamilton για το t-shirt για την Breonna Taylor

Η FIA δεν άνοιξε έρευνα για το t-shirt που φορούσε στο GP Τοσκάνης ο Lewis Hamilton, το οποίο αφορούσε τη δολοφονία της Breonna Taylor.

Πριν την έναρξη του αγώνα στο Mugello, αλλά και στο βάθρο, ο νικητής Lewis Hamilton φορούσε ένα t-shirt που έγραφε 'Arrest the cops who killed Breonna Taylor', δηλαδή «Συλλάβετε τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Breonna Taylor».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δολοφονίας της Taylor από αστυνομικούς στο Κεντάκι, κλείνοντας τις δηλώσεις του πριν το βάθρο λέγοντας: «Δικαιοσύνη για την Breonna Taylor».

Χθεσινά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου ανέφεραν πως η FIA μπορεί να εξετάσει την πιθανότητα να παρέβη κάποιον κανονισμό σχετικά με τις αναφορές σε πολιτικά ζητήματα στο βάθρο. Στο παρελθόν, η Τουρκία είχε πληρώσει πρόστιμο για την παρουσία του Τουρκοκύπριου επικεφαλής της Βορείου Κύπρου, Mehmet Ali Talat, που ως κράτος έχει αναγνωριστεί μόνο από τη γείτονα χώρα.

Παρόλα αυτά, πληροφορίες του The Race και του RaceFans αναφέρουν ότι η Ομοσπονδία δεν έχει ξεκινήσει κάποια έρευνα επί του θέματος, όμως θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες οδηγίες για το τι μπορούν να κάνουν ή να μην κάνουν οι οδηγοί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Hamilton, σε post του στο Instagram το πρωί της Τρίτης, αναφέρθηκε σχετικά:

«Θέλω να ξέρετε ότι δεν θα σταματήσω, δεν θα τα παρατήσω, δεν θα σταματήσω να χρησιμοποιώ αυτήν την πλατφόρμα για να δώσω δημοσιότητα σε όσα θεωρώ δίκαια.

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους από εσάς συνεχίζετε να με στηρίζετε και να μου δείχνετε την αγάπη σας, είμαι πολύ ευγνώμων.

«Αλλά αυτό το ταξίδι αφορά όλους μας, να έρθουμε όλοι κοντά και να φέρουμε τον κόσμο ενώπιον κάθε μορφής αδικίας, όχι μόνο φυλετικής.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε στο να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές.»

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου