14 Ιουν 2018

F1: Δριμεία κριτική άσκησε στο σπορ ο Fernando Alonsο

Ο Fernando Alonso τόνισε τα κακώς κείμενα της Formula 1, επισημαίνοντας για ακόμα μία φορά πόσο λάθος είναι η κατεύθυνση που έχει πάρει το σπορ τα τελευταία χρόνια.

Η κατάσταση της Formula 1 είναι κάτι που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τον Alonso, ο οποίος έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι δεν συμφωνεί με τη συνολική πορεία του αθλήματος στη σύγχρονη εποχή. Μιλώντας και πάλι για αυτό το θέμα, ο πιλότος της McLaren σχολίασε αρνητικά την κατάσταση του σπορ, μιλώντας για ένα πρωτάθλημα στο οποίο καθοριστικό παράγοντα παίζουν οι ομάδες και όχι οι οδηγοί: «Το τελευταίο μονοθέσιο για πρωτάθλημα που είχα στα χέρια μου ήταν του 2007. Όλα τα υπόλοιπα απείχαν από την κορυφή, ή από το μονοθέσιο που κέρδιζε. Επομένως, έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε, δεν πιστεύω πως είναι θέμα να μην έχεις ένα μονοθέσιο για τίτλο.

«Το πιο μεγάλο πρόβλημα για μένα είναι η κατεύθυνση που έχει πάρει η Formula 1. Δεν σκέφτομαι πάρα πολύ πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε την επόμενη χρονιά, γιατί είναι αδύνατο να το προβλέψεις, έχει να κάνει με το άθλημα. Είναι ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών, όχι οδηγών.» Μάλιστα, ο Ισπανός αναφέρθηκε και στην φετινή απόδοση της McLaren, με τα προβλήματα αξιοπιστίας να είναι για άλλη μία φορά καθοριστικός παράγοντας: «Είδαμε πως πήραμε βαθμούς στην αρχή της σεζόν, και τώρα εγκαταλείψαμε όντας στην 7η θέση στο Μονακό και στην 10η στον Καναδά, οπότε χάσαμε βαθμούς σε αυτούς τους δύο αγώνες.

«Έχουμε κάποια προβλήματα με το μονοθέσιο που πρέπει να διορθώσουμε και να δούμε τι θα γίνει μέσα στους επόμενους δύο μήνες. «Ήταν σίγουρα πολύ απογοητευτικό κι εκνευριστικό. Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί αυτό το τριήμερο, αλλά την ίδια στιγμή προσπεράσαμε μερικά μονοθέσια στην επανεκκίνηση [μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας] και ήμασταν στους βαθμούς.»

Ετικέτες: