Αγώνες Formula 1

F1: Δύο θετικά κρούσματα COVID-19 πριν το Ουγγρικό GP

Η Formula 1 έκανε γνωστό πως βρήκε τα πρώτα δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο paddock, στην τρίτη εβδομάδα που διάγει τα τεστ.

Κάθε εβδομάδα, η Formula 1 κάνει από 2 τεστ σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται παρών στην πίστα, από τις ομάδες και τους οδηγούς, μέχρι το προσωπικό και τα μέλη του Τύπου.

Μέχρι στιγμής δεν είχε βρεθεί κανείς θετικός στον κορωνοϊό, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, αφού στα τεστ από τις 10 ως τις 16 Ιουλίου εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα.

Το ευτυχές είναι πως οι εν λόγω άνθρωποι δεν ήταν στην Αυστρία την περασμένη εβδομάδα, ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η FIA και η Formula 1 επιβεβαιώνουν σήμερα ότι μεταξύ Παρασκευής 10 Ιουλίου και Πέμπτης 16 Ιουλίου, έχουν πραγματοποιηθεί 4.997 δοκιμές για COVID-19 σε οδηγούς, ομάδες και προσωπικό.

«Από αυτούς, δύο άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Τα άτομα δεν ήταν παρόντα στην Αυστρία, με τους ίδιου να απομακρύνονται και να απομονώνονται. Η ανίχνευση στενών επαφών ολοκληρώθηκε και οι άνθρωποι αυτοί απομονώθηκαν.

«Η FIA και η Formula 1 παρέχουν αυτές τις συγκεντρωτικές πληροφορίες για τους σκοπούς της ακεραιότητας του ανταγωνισμού και της διαφάνειας. Η FIA ή η Formula 1 δεν θα παρέχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για ομάδες ή άτομα, και τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται κάθε 7 ημέρες.»

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου