Η Pirelli δημιούργησε ένα ειδικό software που θα επιλέγει τις γόμες για κάθε GP της φετινής σεζόν, με γνώμονα τις περισσότερες δυνατές στρατηγικές.

Οι περυσινές γόμες δεν προσφέρονταν για πολλές διαφορετικές στρατηγικές, μιας και η αντοχή που είχαν (ακόμα και οι πιο μαλακές) οδηγούσαν συνήθως σε αγώνα 1 ή 2 pit stop. Για αυτόν τον λόγο, η Pirelli θέλει να έχει ένα εργαλείο στα χέρια της, το οποίο θα τη βοηθά να επιλέγει πάντοτε τις γόμες που θα προσφέρουν ποικιλία στις στρατηγικές των ομάδων, και κατά συνέπεια να αυξήσουν το θέαμα.

Ο Mario Isola, υπεύθυνος της Pirelli για την F1, δήλωσε σχετικά: «Πλέον, έχουμε ένα πολύ καλό εργαλείο, ένα λογισμικό που δημιουργήσαμε τον χειμώνα, για να δοκιμάσουμε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς με τις τρεις γόμες σε κάθε αγώνα. Και το λογισμικό μας δείχνει τον αριθμό των στρατηγικών που μπορούν να γίνουν μέσα σε έναν αγώνα. Έτσι, επιλέγουμε τις τρεις γόμες που προσφέρουν τον μεγαλύτερο αριθμό στρατηγικών. Φυσικά, ο στόχος είναι τα δύο pit stop, αλλά δεν είναι μόνο αυτό - επιλέγουμε τον συνδυασμό που θεωρητικά μας παρέχει τις περισσότερες δυνατές στρατηγικές, για να έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα στην πίστα. Το λογισμικό κάνει πολλές συγκρίσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά πρέπει να του δώσεις τις σωστές τιμές. Αν έχουμε τα σωστά δεδομένα από τις δοκιμές, μπορούμε να αναβαθμίσουμε το λογισμικό ώστε να διεξάγουμε νέες προσομοιώσεις και να αποφασίσουμε για τις γόμες.Στο παρελθόν, είχαμε ένα διαφορετικό σύστημα, αλλά το τωρινό διαχειρίζεται περισσότερες πληροφορίες. Έχουμε -κατά την άποψή μου- ένα καλύτερο, πιο αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα. Αυτό το μοντέλο είναι πιο δυνατό, πιο στέρεο.»

 

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά