Αγώνες Formula 1

F1: Εν αναμονή της διαθεσιμότητας του Perez η Racing Point

Ο διευθυντής της Racing Point, Otmar Szafnauer, δήλωσε πως η ομάδα βρίσκεται σε στάση αναμονής με τον Sergio Perez, αφού ακόμα δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα.

Ο Sergio Perez βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη πριν το Βρετανικό Grand Prix, και τέθηκε άμεσα σε απομόνωση, μαζί με τον άμεσο κύκλο του.

Μόλις την ίδια μέρα είχε αλλάξει η οδηγία από την πλευρά της κυβέρνησης της χώρας σχετικά με το διάστημα που θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα ένας ασθενής, αυξάνοντάς τις μέρες από 7 σε 10. 

Ως εκ τούτου, ήταν ασαφές για πόσο θα ήταν υποχρεωμένος να περιμένει πριν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Μεξικανός, κάτι που τόνισε τότε ο Otmar Szafnauer:

«Θα συμμορφωθούμε με όποια οδηγία δώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, θα κάνουμε ό,τι μας πουν. Δεν είμαι βέβαιος αν είναι 7 ή 10 μέρες η διάρκεια της καραντίνας, αλλά θα πάρουμε τη σωστή οδηγία και θα την ακολουθήσουμε. 

«Ακόμα και 7 μέρες να είναι η καραντίνα, πρέπει να έχει ένα αρνητικό τεστ, οπότε θα προσπαθήσουμε να του κάνουμε το τεστ την Τρίτη, κι αν είναι θετικός δεν θα μπορεί να επιστρέψει στο paddock έτσι κι αλλιώς.»

Έχοντας περάσει πια τέσσερις μέρες από τότε, ο Szafnauer ακόμα δηλώνει άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, και τονίζει πως είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει η κατάσταση άμεσα, αλλά κι ότι θα κάνουν τα πάντα ως ομάδα για να προστατεύσουν άπαντες από το ενδεχόμενο διασποράς του ιού από τον οδηγό:

«Πρέπει να πάρουμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε, δεν ξέρω πότε, αλλά ο Andy Stevenson [αθλητικός διευθυντής] έχει έρθει σε επαφή μαζί τους και θα μας ενημερώσουν σύντομα. Πρέπει να ξέρουμε πριν την Παρασκευή, οπότε έχουμε λίγο χρόνο.

«Αλλά θέλουμε να κάνουμε το σωστό και να ακολουθήσουμε όλες τις οδηγίες, αυτό είναι σίγουρο. Πρέπει να έχουμε, όμως, και μία ξεκάθαρη κατεύθυνση, κι όταν το έχουμε αυτό, θα κάνουμε το σωστό. Για να μην αναφέρουμε ότι αν ο Checo έχει ακόμα τον ιό στον οργανισμό του, δεν τον θέλουμε ούτε κι εμείς στο paddock.

«Πρέπει να προστατεύσουμε την ομάδα κι όλους τους ανθρώπους εδώ, κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Οπότε, ακόμα κι αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας πει ότι η καραντίνα είναι 7 μέρες και μπορεί να έρθει πίσω την Πέμπτη ή την Παρασκευή, πάλι θα του κάνουμε το τεστ, και θα πρέπει να βγει αρνητικό.»

Σε περίπτωση που ο Perez παραμείνει εκτός, ο Nico Hulkenberg θα τον αντικαταστήσει και πάλι._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου