Αγώνες Formula 1

F1: Ένσταση για το μονοθέσιο της Racing Point κατέθεσε η Renault

Η Renault κατέθεσε ένσταση για την RP20, το μονοθέσιο της Racing Point, κατηγορώντας την πως χρησιμοποίησε και μέρη που δεν έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η ίδια.

Το φετινό μονοθέσιο της Racing Point έχει γίνει σημείο αμφιλεγόμενο φέτος, με αρκετές ομάδες του midfield να μιλούν για πιστή αντιγραφή της Mercedes W10, του περυσινού μονοθέσιου των πρωταθλητών.

Αρκετοί περίμεναν κάποια εξ αυτών να καταθέσει κι επίσημα ένσταση στην Αυστραλία, ή ακόμα και την περασμένη εβδομάδα, στην πρεμιέρα της Αυστρίας

Ήρθε, όμως, σήμερα, από τη μεριά της Renault η οποία κατηγορεί την RP για παραβίαση των Άρθρων 2.1, 3.2, υπόμνημα 6 παράγραφος 1, 2(a) και 2(c) των Τεχνικών Κανονισμών. 

Ουσιαστικά, η γαλλική ομάδα κατηγορεί την αντίπαλό της για χρήση μερών που θα έπρεπε να έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η ίδια αλλά δεν το έκανε. Αυτά τα μέρη λέγονται 'Listed Parts', και είναι αποκλειστική ιδιοκτησία της κάθε ομάδας, δεν μπορούν να μοιραστούν με κάποια άλλη.

Η κατηγορία προς την RP στοιχειοθετείται ως εξής: η Renault θέλει να αποδειχθεί αν η ομάδα του Silverstone χρησιμοποίησε αυτούσια μέρη του περυσινού μονοθέσιου της Mercedes, πράγμα παράνομο από το 2008 κιόλας, ή αν τα σχεδίασε η ίδια όπως ισχυρίζεται, χρησιμοποιώντας μόνο φωτογραφίες για να το κατορθώσει αυτό.

Εκπρόσωποι της Racing Point έχουν κληθεί στους αγωνοδίκες από τις 20:20 ώρα Ελλάδας.

UPDATE: Η FIA κατάσχεσε τα brake ducts της W10 και άλλα μέρη της Mercedes, καθώς και τα αντίστοιχα από την RP20, για να γίνει η σύγκριση και να δοθεί απάντηση στην ένσταση.

Η ένσταση της Renault βασίζεται σε αυτό το σημείο του μονοθέσιου της RP, καθώς από φέτος είναι 'listed part'._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου