Αγώνες Formula 1

F1: Επίπληξη για τον Vettel για το συμβάν στις κατατακτήριες

Τα χειρότερα απέφυγε ο Sebastian Vettel για το συμβάν με το ζύγισμα στις κατατακτήριες του Βραζιλιάνικου GP, αφού οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 25.000 ευρώ.

Στις αρχές του Q2, ο Vettel επέστρεψε στα pitsγια να αλλάξει ελαστικά και να συνεχίσει τις προσπάθειές του. Ωστόσο, στην είσοδο του pitlane τον περίμεναν άνθρωποι της FIA, για το -καθιερωμένο πλέον- τυχαίο ζύγισμα, που έχει θεσπιστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Γερμανός, φανερά εκνευρισμένος από αυτήν την καθυστέρηση, πέρασε από τη ζυγαριά, και στη συνέχεια έφυγε προς το pitslotτης Ferrari.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο ίδιος είχε παραβεί συγκεκριμένους κανονισμούς, αφού δεν έσβησε τον κινητήρα του κατά τη διάρκεια του ζυγίσματος και πάτησε γκάζι για να φύγει από τη ζυγαριά, με αποτέλεσμα να την καταστρέψει.

Ο πιλότος της Scuderia κλήθηκε από του αγωνοδίκες, αλλά τελικά απεδείχθη πως είχε σβήσει τον κινητήρα του κανονικά, απλώς όχι στην καθορισμένη στιγμή, ενώ πράγματι έφυγε από τη ζυγαριά χωρίς τη βοήθεια των κριτών.

Αυτά τα δύο ατοπήματα του επέφεραν μία επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ, κι όχι αποκλεισμό όπως θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση σοβαρότερης παράβασης._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου