Αγώνες Formula 1

F1: Επίσημα στη Renault o Daniel Ricciardo

Διετές συμβόλαιο συνεργασίας υπέγραψε ο Daniel Ricciardo με τη Renault, κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα από τη γαλλική ομάδα.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Daniel Ricciardo να αποχωρήσει από τη Red Bull με το τέλος της φετινής σεζόν, ήταν ζήτημα χρόνου να επιβεβαιωθεί η μετάβασή του στη Renault. Αυτό έγινε σε λιγότερο από μία ώρα, με την ομάδα του Enstone να εξασφαλίζει τις υπηρεσίες του Αυστραλού οδηγού για τη διετία 2019-2020.

Ο επικεφαλής της Renault Sport, Cyril Abiteboul, δήλωσε:

«Η συμφωνία με τον Daniel υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στο να επιταχύνουμε την πρόοδό μας. Είναι και μία αναγνώριση για τη δουλεία που έχουμε κάνει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Daniel και τα χαρίσματά του είναι ένα μεγάλο μπόνους για την ομάδα. Θα πρέπει να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του με το να του δώσουμε το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο. Τον καλωσορίζουμε στην συνεχώς αναπτυσσόμενη ομάδα μας για το 2019 με πολλή υπερηφάνεια, αλλά και ταπεινότητα».

Από τη μεριά του, ο Daniel Ricciardo σχολίασε:

«Είναι μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω στην καριέρα μου ως τώρα. Αλλά σκέφτηκα πως ήταν στιγμή να βρεθώ αντιμέτωπος με μία νέα πρόκληση. Ξέρω καλά ότι χρειάζονται πολλά για να μπορέσει η Renault να πετύχει τους στόχους της, που είναι να ανταγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά έχω εντυπωσιαστεί από την πρόοδό τους τα τελευταία δύο χρόνια, και ξέρω ότι κάθε φορά που η Renault είναι στο σπορ, στο τέλος κερδίζει. Ελπίζω να είμαι σε θέση να τους βοηθήσω σε αυτό το ταξίδι και να συνεισφέρω εντός κι εκτός πίστας»._Δ.Μ.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου