14 Μαρ 2018

F1: Φαβορί για την Αυστραλία θεωρεί τη Red Bull o Hamilton

Ο Lewis Hamilton φρονεί πως η Red Bull μπορεί να κάνει τη διαφορά με τις αναβαθμίσεις που θα φέρει για το Grand Prixτης Αυστραλίας και να γίνει το φαβορί για το ξεκίνημα της σεζόν.

Red Bull

Μπορεί να μην ο πρώτος που μιλά φέτος με τα καλύτερα λόγια για την Red Bull και το νέο της μονοθέσιο, την RB14, όμως ο Lewis Hamilton πάει ένα βήμα παραπέρα και τονίζει πως η αυστριακή ομάδα μπορεί να εμφανιστεί και ως η ταχύτερη στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, στη Μελβούρνη.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός της Mercedes δήλωσε σε εκδήλωση της Petronas:

«Πιστεύω πως η φετινή σεζόν θα είναι συναρπαστική, γιατί πέρυσι υπήρχαν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες στην αρχή, αν και μετά αμβλύνθηκαν -αλλά φέτος, θεωρώ πως όλοι είναι πολύ πιο κοντά, και μετά θα ανοίξει η ψαλίδα, όσο εξελίσονται μέσα στη χρονιά. Και επειδή δε φέρνουμε αναβαθμίσεις συνέχεια, φρονώ πως η Red Bull θα φέρει κάτι στον πρώτο αγώνα, που θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Νομίζω πως η Red Bull είναι η ταχύτερη ομάδα φέτος, δυνητικά. Θα φέρουν ένα νέο πακέτο, που θα τους βρει 2-4 δέκατα -αυτό έχω ακούσει.»

Και συνέχισε:

«Ακολουθούν πάντα μία διαφορετική φιλοσοφία όταν σχεδιάζουν τα μονοθέσιά τους, δίνουν πάντα έμφαση στην αεροδυναμική. Η ανώτερη κάθετη δύναμή τους είναι υψηλότερη από κάθε άλλης ομάδας. Αλλά αυτό δε δουλεύει σε όλες τις πίστες. Σε κάποια σιρκουί που έχουν μεγαλύτερες ευθείες είναι πιο αργοί συνήθως, αλλά είναι γρήγοροι στις στροφές. Αυτό το πλεονέκτημα αλλάζει μέσα στη χρονιά.Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και τη δουλειά που έχουν κάνει, απλά πιστεύω πως θα είναι μία κλειστή μάχη»._Δ.Μ.

Ετικέτες: