Αγώνες Formula 1

F1: Για το 2022 μετατέθηκαν οι αλλαγές στους κανονισμούς

Οι ομάδες της Formula 1 πήραν την απόφαση να μετατεθούν οι ραγδαίες αλλαγές στους κανονισμούς από το 2021 στο 2022, εξαιτίας των αλλαγών στον φετινό προγραμματισμό ένεκα κορονοϊού.

Η ιδέα αυτή έπεσε στο τραπέζι πρόσφατα σε μία τηλεδιάσκεψη των ομάδων, με 9 εκ των 10 να συμφωνούν εξ αρχής.

Μόνο η Ferrari ζήτησε χρόνο για να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει, και σήμερα, Πέμπτη, επέλεξε κι αυτή με τη σειρά της να στηρίξει με την ψήφο της αυτήν την αλλαγή.

Παρόντες στη σημερινή τηλεδιάσκεψη ήταν και ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ο CEO της F1, Chase Carey, καθώς και ο επικεφαλής αγωνιστικών θεμάτων Ross Brawn.

Αυτή η απόφαση ορίζει το εξής: οι ομάδες θα τρέξουν με το ίδιο σετ κανονισμών και φέτος, και το 2021, για να μειωθούν τα έξοδα μετά τις ανακατατάξεις και τα χαμένα έσοδα από τη φετινή σεζόν.

Αν κριθεί απαραίτητο, ίσως γίνει και ένα «πάγωμα» στους κανονισμούς σε βασικά-δομικά μέρα των μονοθέσιων, όπως είναι το σασί, οι αναρτήσεις και τα κιβώτια ταχυτήτων

Η ανακοίνωση της FIA:

«Όλες οι πλευρές συζήτησαν περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση του πρωταθλήματος του 2020 και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει το άθλημα στις τρέχουσες προκλήσεις που προήλθαν από την πανδημία COVID-19.

«Λόγω της τρέχουσας ευμετάβλητης οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει αυτό, έχει συμφωνηθεί ότι οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το πλαίσιό τους για το 2020 για το 2021, με το ενδεχόμενο πάγωμα περαιτέρω εξαρτημάτων να συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω.

«Η θέσπιση και εφαρμογή των οικονομικών κανονισμών θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί το 2021, και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις μεταξύ της FIA, της Formula 1 και όλων των ομάδων σχετικά με περαιτέρω τρόπους για σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

«Όλες οι ομάδες εξέφρασαν τη στήριξή τους στη FIA και την Formula 1 στις τρέχουσες προσπάθειές τους για αναδιάρθρωση του προγράμματος του 2020, καθώς εξελίσσεται η παγκόσμια κατάσταση σχετικά με το COVID-19.»_Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου