Πρώτα ο Πεζός
Αγώνες

F1 – GP Ουγγαρίας: Έκπληξη με Leclerc – Πίσω του οι Piastri και Norris

Ο Μονεγάσκος εξασφάλισε την 1η φετινή pole position και την 27η στην καριέρα του.

Χαράς ευαγγέλια για τον Charles Leclerc στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου για το Grand Prix Ουγγαρίας, με τον Μονεγάσκο να παίρνει την pole position και να αφήνει πίσω το δίδυμο της McLaren.

Ο Leclerc σόκαρε τους Oscar Piastri (2η θέση) και Lando Norris (3η θέση) στο τέλος του Q3, καταγράφοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο (1:15:372), με τον Russel να καταλαμβάνει την 4η θέση και τον Fernando Alonso την 5η.

Την 10άδα ολοκλήρωσαν οι Stroll, Bortoleto, Verstappen, Lawson και Hadjar.

Απογοητευτικός ο Hamilton ο οποίος βρέθηκε στην 12η θέση και έκανε σκληρή αυτοκριτική, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «άχρηστο», ενώ δεν δίστασε να αναφέρει ότι η Ferrari πρέπει… να αλλάξει οδηγό.

f1

«Σήμερα δεν καταλαβαίνω τίποτα για τη Formula 1!» δήλωσε ο Leclerc μετά το τέλος. «Ειλικρινά, όλο το σκέλος των κατατακτήριων ήταν εξαιρετικά δύσκολο – και όταν λέω εξαιρετικά δύσκολο, δεν υπερβάλλω. Ήταν πάρα, πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν δύσκολο να περάσουμε στο Q2, ήταν δύσκολο να περάσουμε στο Q3. Στο Q3 οι συνθήκες άλλαξαν λίγο, όλα έγιναν πολύ πιο απαιτητικά και ήξερα ότι έπρεπε απλώς να κάνω έναν καθαρό γύρο για να στοχεύσω την τρίτη θέση. Στο τέλος, είναι pole position. Σίγουρα δεν το περίμενα αυτό».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φετινή pole position του Leclerc και την 27η στην καριέρα  του.

f1

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ