Αγώνες Formula 1

F1: Grand Prix Βιετνάμ από το 2020

Το Βιετνάμ αναμένεται να φιλοξενήσει τον πρώτο του αγώνα Formula 1 το 2020, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, έχει ήδη υπάρξει συμφωνία.

Μία τοποθεσία 12 χιλιόμετρα δυτικά του Ανόι, της πρωτεύουσας του Βιεντάμ, έχει προταθεί ως η πίστα για το Grand Prix, που εδώ και αρκετό ακούγεται πως θα διεξαχθεί τελικά, αλλά τώρα μοιάζει να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από την Liberty Media τον επόμενο μήνα.

Ο Charlie Whiting, αλυτάρχης της F1, επισκέφθηκε την περιοχή πριν το Ιαπωνικό GP και φάνηκε σίγουρος πως όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους:

«Δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στην κατασκευή της πίστας, αλλά η τοποθεσία έχει καθοριστεί. Είναι σε προχωρημένα στάδια σχεδιασμού και από όσο γνωρίζω, στοχεύουν για το 2020. Αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα με βάση προηγούμενη εμπειρία».

Ο ίδιος μάλιστα επιβεβαίωσε ότι η διαδρομή θα περιλαμβάνει και δημόσιους δρόμους, αλλά και ότι θα έχει ένα νέο κομμάτι, που θα χτιστεί ειδικά για τους αγώνες:

«Είναι κυρίως σε [δημόσιους] δρόμους, αλλά υπάρχει μια ενότητα που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα. Υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος όπου τα κτήρια των pits θα χτιστούν. Μέρος της πίστας θα χτιστεί εκεί, το οποίο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Αλλά θα γίνει [δημόσιος] δρόμος μετά από αυτό»._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου