Αγώνες Formula 1

F1: Grand Prix Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2020

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσουνάρου, ανακοίνωσε πως, από το 2020, το Grand Prix θα διοργανώνεται στην νεόκτιστη πίστα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η οικονομική κατάσταση με την πίστα του Σάο Πάολο είχε θέσει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του αγώνα της F1 στο Interlagos. Για αυτό και προκρίθηκε η επιλογή του Ρίο ντε Τζανέιρο, με τον πρόσφατα εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσουνάρου, να δηλώνει σε σχετική συνέντευξη Τύπου πως έχει συμφωνήσει με τον κυβερνήτη του Ρίο, Γουίλσον Βίτσελ, και τον δήμαρχο Μαρσέλο Κριβέλα, για την κατασκευή μίας νέας πίστας στην περιοχή Ντεοντόρο, η οποία θα φέρει το όνομα του Ayrton Senna.

Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί ως τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων:

«Η διοίκηση της F1 αποφάσισε να παραμείνει στη Βραζιλία, αλλά το Σάο Πάολο δεν ήταν βιώσιμη λύση, λόγω και της οικονομικής κατάστασης και των χρεών εκεί.

«Η νέα πίστα θα είναι έτοιμη σε 6 ή 7 μήνες. Ο κλάδος της εστίασης θα είναι χαρούμενος, το ίδιο και η οικονομία, ενώ θα δημιουργηθούν και 6-7 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι καλό τόσο για το Ρίο ντε Τζανέιρο, όσο και για τη Βραζιλία.»

Το Ρίο έχει φιλοξενήσει ξανά αγώνα F1, στην Jacarepagua, που κατεδαφίστηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου