Αγώνες Formula 1

F1: H ομάδα της Williams πουλήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων από τις ΗΠΑ

Η αμερικανική εταιρεία Dorilton Captital θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Williams.

Η Williams, η εμβληματική ομάδα του Π.Π. της F1 που ιδρύθηκε από τους Sir Frank Williams και Sir Patrick Head, γυρίζει σήμερα μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της. Πιο αναλυτικά, όπως επισήμως ανακοινώθηκε προ ολίγου, η βρετανική ομάδα με τις 114 νίκες στο παλμαρέ της στις πίστες της F1 θα έχει σύντομα νέους ιδιοκτήτες. Και συγκεκριμένα την αμερικανική επενδυτική εταιρεία με έδρα της Ν. Υόρκη, Dorilton Captital.

Η Williams δήλωσε ότι η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων «αναγνωρίζει και εκτιμά τη σημασία της διατήρησης της κληρονομιάς και της κουλτούρας της Williams και δεσμεύεται να διατηρήσει την ταυτότητά της».

Αναλυτικότερα, στη σχετική ανακοίνωσε αναφέρονται τα εξής:

«Η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να συμμετέχει στην F1 με την ονομασία Williams. Η Dorilton Captital δεν έχει σχέδια ώστε να αλλάξει τις εγκαταστάσεις της ομάδας, η οποία θα παραμείνει στο Grove, που παραδοσιακά αποτελεί το σπίτι της.»

Στη σχετική ανακοίνωση η Williams αναφέρει ότι η πώληση της ομάδας φέρει ομόφωνα την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της, το οποίο περιλαμβάνει τον Sir Frank Williams.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου