Αγώνες Formula 1

F1: H Panthera Team Asia F1 μπορεί να είναι η νέα ομάδα του 2021

Μία νέα ομάδα, ονόματι Panthera Team Asia F1, σκοπεύει να ξεκινήσει διαδικασίες για να βρεθεί στο grid της Formula 1 το 2021.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η είσοδος νέων ομάδων ή και κατασκευαστών στη Formula 1 ήταν ψηλά στην ατζέντα της Liberty Media, ενόψει και των ριζικών αλλαγών στους κανονισμούς, το 2021.

Κι ενώ η Porsche, η Lamborghini, η Aston Martin και η Cosworth ήταν τα ονόματα που ακούστηκαν, τελικά καμία εξ αυτών δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει αυτό το γενναίο βήμα.

Αυτό ετοιμάζεται να κάνει μία ομάδα με το όνομα Panthera Team Asia F1, που αυτή τη στιγμή εδρεύει κοντά στην πίστα του Silverstone.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του racefans.net, η ομάδα ιδρύθηκε μεταξύ άλλων και από τον Benjamin Durand, που είχε διευθυντικές θέσεις στην SMP Racing και την BR Engineering στο WEC.

Η Panthera έχει ήδη αρχίσει να στελεχώνεται σε καίριες θέσεις, με τον επικεφαλής του αεροδυναμικού τμήματός της να είναι ο Tim Milne, ο άνθρωπος πίσω από το μονοθέσιο της Manor του 2017, εκείνο που δεν κατάφερε να τρέξει ποτέ, ενώ στο βιογραφικό του έχει να επιδείξει θητείες και στις Renault, Honda, Super Aguri, Toyota και Caterham.

Στόχος της είναι να λειτουργήσει όπως και η Haas πριν μπει στο σπορ, δλδ να συνεργαστεί με διάφορους προμηθευτές και να «χτίσει» το μονοθέσιό της με το μικρότερο δυνατό in-house κόστος.

Ακόμα, όμως, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη πρόταση προς την FIA, αλλά αναμένεται να το κάνει όταν δημοσιευθούν οι τελικοί κανονισμοί του 2021.

Είναι σώφρον να τονιστεί πως κι άλλες φορές, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν υπάρξει εταιρείες-ομάδες που σε καθαρά ιδιωτικό επίπεδο ήθελαν να εμπλακούν με το σπορ. Το 2010, μία χρονιά μετά τις σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς, τρεις ομάδες θέλησαν να συνδέσουν το όνομά τους με την F1, αλλά καμία εξ αυτών δεν προχώρησε αρκετά το πρόγραμμα, ή δεν εγκρίθηκε. Στη θέση τους, μπήκαν άλλες τρεις: η Virgin, η HRT και η Team Lotus.

Επομένως, αναμένεται με ενδιαφέρον η προσέγγιση αυτής της ομάδας, που, αν τα καταφέρει, θα είναι η πρώτη που θα μπει στο σπορ μετά τη Haas το 2016._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου