Αγώνες Formula 1

F1: Χειμερινές Δοκιμές, 3η Μέρα: Ταχύτερος του τεστ ο Bottas

Οι δύο Mercedes ολοκλήρωσαν το πρώτο τριήμερο δοκιμών το 1-2, με τον Valtteri Bottas να γράφει χρόνο μέσα στο 1:15 για πρώτη φορά φέτος.

Η μέρα χωρίστηκε στα δύο για τις περισσότερες ομάδες: το πρωί προσφέρθηκε για γρήγορα runs, με πιο μαλακές γόμες, ενώ το απόγευμα οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν σε μεγάλα runs, με σκληρές γόμες και πολλά καύσιμα.

Ο Bottas έγραψε 1:15.732, χρόνο 3 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από την pole position στην ίδια πίστα πέρυσι, αλλά με πιο μαλακό ελαστικό. Τον ακολούθησε ο Hamilton, με την ίδια γόμα.

Ο Esteban Ocon βρέθηκε τρίτος, παραδίδοντας την RS20 στον Ricciardo για το απογευματινό session. Ο Αυστραλός έμεινε στην πίστα, όμως, με την ομάδα να λέει πως ήταν «για προληπτικούς λόγους». Λίγο μετά επέστρεψε στην πίστα, και έγραψε τον 7ο χρόνο με τη C5 γόμα.

Ο Lance Stroll έγραψε τον 4ο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον Kvyat, που οδήγησε το πρωί για λογαριασμό της Alpha Tauri. Το απόγευμα ανέλαβε ο Gasly.

Ο Giovinazzi ήταν 6ος, γράφοντας και τους περισσότερους γύρους με διαφορά.

Οι δύο Red Bull των Verstappen και Albon ήταν στις θέσεις 8-10. Ο Ολλανδός έγραψε τον ταχύτερο χρόνο του με τη C2 γόμα, εμμένοντας πιο μεγάλα runs.

Το ίδιο ίσχυσε και για τον Sainz, στην 11η θέση και τον Norris στην 14η.. Η McLaren εξακολουθεί να γράφει πολλά χιλιόμετρα, επιλέγοντας να εστιάσει προς το παρόν σε race stints, παρά σε γρήγορους γύρους.

Χαμηλά, στην 13η θέση, ήταν ο Sebastian Vettel. Η Ferrari συνεχίζει να γράφει αργούς χρόνους, προτιμώντας τα μεγάλα runs με τι C2 και C3 γόμες, εστιάζοντας στο να γράψουν χιλιόμετρα. Η μέρα του Γερμανού, πάντως, διαταράχθηκε από ένα πρόβλημα άγνωστης μέχρι στιγμής φύσεως. Η ομάδα άλλαξε τον κινητήρα στην SF1000 του και θα ερευνήσει το μοτέρ στο Μαρανέλο.

Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Nicholas Latifi, όταν η Williams FW42 έμεινε στην πίστα στο τέλος του πρωινού σκέλους. Επέστρεψε περίπου 5 ώρες μετά στην πίστα.

Οι δοκιμές επιστρέφουν την Τετάρτη 26/2._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου