Αγώνες Formula 1

F1: Η βρετανική κυβέρνηση θα επιτρέψει τη διεξαγωγή των αγώνων στο Silverstone

Βρετανικά Μέσα αναφέρουν πως η κυβέρνηση της χώρας θα επιτρέψει στη Formula 1 να διοργάνωσει τα δύο Grand Prix που προτίθετο στο Silverstone, και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα θέσει σε ισχύ ταξιδιωτικούς περιορισμούς, που θα αναγκάζουν κάθε επισκέπτη στη χώρα να μπαίνει σε 14ήμερη καραντίνα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε πρώτη φάση, η Formula 1 δεν εξαιρέθηκε από αυτό το νέο μέτρο, που θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, αλλά οι ιθύνοντες του σπορ συνέχισαν να διαπραγματεύονται με τις αρχές για τυχόν εξαιρέσεις.

Φαίνεται πως τελικά τα κατάφεραν, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times αναφέρει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πάρει εντολή να αυξήσουν τον αριθμό των αδειών που θα δώσουν στις εκάστοτε επιχειρήσεις/εταιρείες, και να βεβαιωθούν πως οι αγώνες στο Silverstone θα γίνουν κανονικά στις 26 Ιουλίου και τις 2 Αυγούστου.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε περίπτωση που η F1 εξαιρεθεί από το μέτρο, θα καταστεί εύκολη η μετακίνηση των βρετανικών ομάδων από και προς τις βάσεις τους (7 εκ των 10 αυτή τη στιγμή εδρεύουν στην Αγγλία), πράγμα που θα κάνει τον προγραμματισμό της φετινής σεζόν βιώσιμο.

Παράλληλα, το RaceFans.net έκανε γνωστό πως κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από 80 άτομα, εκ των οποίων τα 60 θα αναλάβουν τα δύο μονοθέσια, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός του προσωπικού στις πίστες, και κατά συνέπεια ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου