Αγώνες Formula 1

F1: Η Campos Racing θέλει να είναι στο grid του 2021

Η Campos Racing, με την απόλυτη αρωγή της Monaco Increase Management, στοχεύει να βρεθεί στο grid της Formula 1 το 2021.

Οι αλλαγές σε οικονομικούς, αγωνιστικούς και τεχνικούς κανονισμούς έχει κάνει την F1 ελκυστική σε αρκετές νέες ομάδες, που φιλοδοξούν να βρεθούν στο grid το 2021.

Πρώτη ήταν η Pantera, η οποία ήδη έχει αρχίσει να στελεχώνεται, αν και θέλει πρώτα να εξετάσει αναλυτικά τις αλλαγές στους κανονισμούς προτού πάρει την τελική της απόφαση.

Επόμενη ήταν η Campos Racing, που μαζί με την Monaco Increase Management, εταιρεία που εδρεύει στο Πριγκιπάτο, θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Η Campos έχει τεράστια παράδοση στις μικρότερες κατηγορίες, έχοντας παρουσία και στην F2, και στην F3.

Σήμερα, η ΜΙΜ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις σαφείς προθέσεις της να εμπλακεί στο σπορ σε λιγότερο από 2 χρόνια, τονίζοντας μάλιστα πως έχει ήδη αρχίσει να συζητά και με τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και με προμηθευτές για να είναι έτοιμη:

«Από την πρώτη μας συνάντηση με τον Chase Carey κατά τη διάρκεια του Ισπανικού GP στη Βαρκελώνη στις 11 Μαΐου, και στις μετέπειτα συναντήσεις μας στα κεντρικά του F1 Group στο Λονδίνο με τον Ross Brawn στις 15 Μαΐου και στις 31 Ιουλίου, ήταν σαφές ότι μία ισπανική ομάδα θα ερχόταν να καλύψει το κενό που άφησε ο Fernando Alonso, και να αυξήσει το ενδιαφέρον των ισπανικών fans, και των τηλεθεατών.

«Επιπλέον, η στήριξη της Ισπανικής Ομοσπονδίας, η παραχώρηση της Campros Racing Facility, καθώς και η τεχνογνωσία της Campos Racing Team, που ήδη αγωνίζεται και κερδίζει στη Formula 2 και τη Formula 3, κάνουν την Ισπανία το τέλειο μέρος για τη νέα ομάδα της Formula 1.

«Τώρα, βρισκόμαστε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις υπάρχουσες ομάδες της F1 και με κατασκευαστές κινητήρων για να βεβαιωθούμε πως θα έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνεργασίες για να υπάρξει μία ανταγωνιστική ισπανική ομάδα Formula 1 από το 2021 και μετά.»

Από τη μεριά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Campos Salvatore Gandolfo δήλωσε:

«Η είσοδός μας στη Formula 1 το 2021 είναι το μακροπρόθεσμο πλάνο μας. 

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, αλλά έχουμε μία ομάδα ειδικών που εργάζονται νυχθημερόν για αυτό, αλλά και την οικονομική δυνατότητα.

«Με το νέο όριο στους προϋπολογισμούς, τη νέα διανομή των κερδών και τους τεχνικούς και αγωνιστικούς κανονισμούς, εμφανίζεται μία τεράστια ευκαιρία για μικρότερες ομάδες να συμμετάσχουν και να κάνουν πιο ενδιαφέρον και πιο ισορροπημένο το πρωτάθλημα της Formula 1.»_Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου