Αγώνες Formula 1

F1: Η Ferrari ετοιμάζει τεστ με παλαιότερο μονοθέσιο για τον Sainz

Η Ferrari θα δώσει τη δυνατότητα στον Carlos Sainz να κάνει δοκιμές με παλαιότερο μονοθέσιό της, ώστε να εγκλιματιστεί περισσότερο στη νέα του ομάδα ενόψει των χειμερινών δοκιμών.

Με τις χειμερινές δοκιμές να μειώνονται σε διάρκεια φέτος, φτάνοντας μόλις τις 3 μέρες (1,5 μέρα για τον κάθε οδηγό της εκάστοτε ομάδας), όσοι οδηγοί άλλαξαν «στρατόπεδο» θα έχουν εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ανάμεσα σε αυτούς κι ο Carlos Sainz, που από φέτος είναι κάτοικος Μαρανέλο, και μην έχοντας συμμετάσχει στο τεστ μετά το GP Άμπου Ντάμπι, δεν έχει οδηγήσει μονοθέσιο της Scuderia ακόμα.

Αυτό αναμένεται, όμως, να διευθετηθεί, με τη Ferrari να προετοιμάζει τεστ με παλαιότερο μονοθέσιο (οι κανονισμοί ορίζουν ότι κάθε ομάδα μπορεί να κάνει τεστ με μονοθέσιο προ του 2020) για να φέρει τον Ισπανό οδηγό σε επαφή με τους μηχανικούς του σε περιβάλλον πίστας.

Ο επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, δήλωσε σχετικά:

«Προφανώς οργανώνουμε κάτι για τον Carlos, για να βεβαιωθούμε ότι θα επιταχυνθεί κάπως η ένταξή του στην ομάδα, να γνωριστεί με τους μηχανικούς, με τον τρόπο που δουλεύουμε και τις διαδικασίες που ακολουθούμε.

«Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει κι η δουλειά στον προσομοιωτή, αλλά τώρα προσπαθούμε να οργανώσουμε κάτι για τον Ιανουάριο, να τρέξει με ένα παλαιότερο μονοθέσιο, για να είμαστε σίγουροι ότι θα γνωρίσει τους ανθρώπους της ομάδας.»

Σύμφωνα με το F1.com, κι έχοντας επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της McLaren και της Aston Martin, δεν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο με τους Daniel Ricciardo και Sebastian Vettel, που θα πρέπει να περιμένουν για τον Μάρτιο και τις δοκιμές, πιθανότατα στο Μπαχρέιν, για να οδηγήσουν για τις νέες ομάδες τους.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου