Αγώνες Formula 1

F1: Η FIA εξετάζει την κατάσταση στην Κίνα εξαιτίας του κορωναϊού

Το ξέσπασμα του κορωναϊού στην Κίνα έχει τεθεί υπόψη της FIA, η οποία τονίζει πως εξετάζει ενδελεχώς την κατάσταση στη χώρα ενόψει και του Grand Prix στη Σαγκάη.

Ο κορωναϊός έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλες τις περιφέρειες της Κίνας, μετρώντας 170 νεκρούς σε περίπου 6000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Ήδη ακυρώθηκε το Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Νανζίνγκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στη Γουχάν από την οποία και προήλθε ο ιός.

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί και με το Grand Prix στη Σαγκάη, που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 17-19 Απριλίου.

Η FIA εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί πως εξετάζει στενά την κατάσταση στην ασιατική χώρα, για να κρίνει αν είναι ασφαλές να γίνει ο αγώνας εκεί:

«Μετά την επιδημία του κορωναϊού που ξέσπασε στην Κίνα, η FIA εξετάζει στενά την συνεχώς εξελισσόμενη κατάσταση εκεί μαζί με τις αρχές και τα μέλη της Λέσχης, υπό τον Πρόεδρο της Ιατρικής Επιτροπής της FIA, καθηγητή Gerard Saillant. Αν κριθεί αναγκαίο, η FIA θα προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις γα να προστατεύσει την παγκόσμια κοινότητα του motorsport και τον γενικό πληθυσμό.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου