Αγώνες Formula 1

F1: Η Liberty Media παρουσίασε τις αλλαγές του 2020 και το πλάνο της για το 2021

Η Liberty Media παρουσίασε σήμερα στις ομάδες τις αλλαγές στους κανονισμούς του 2020, καθώς και το πλάνο που έχει για την F1 από το 2021 και έπειτα.

Στα κεντρικά γραφεία της Liberty Media στο Λονδίνο, η κάτοχος των δικαιωμάτων της Formula 1 και η FIA προχώρησαν σε μία εκτενή παρουσίαση των σχεδίων τους για το 2021, με στόχο να υπάρξει μία τελική απόφαση ως τις 30 Ιουνίου, που είναι και η προθεσμία για την οριστικοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του racefans.net, η παρουσίαση έγινε δύο φορές: μία για τους επικεφαλής των ομάδων, και μία για τους χορηγούς και τους διοργανωτές των αγώνων. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό, και οι περισσότεροι έμειναν ικανοποιημένοι από το πώς εξέθεσε το πλάνο της η Liberty για το μέλλον του σπορ.

Θέμα της παρουσίασης ήταν αφενός το κανονιστικό πλαίσιο του 2021 (τεχνικά και αγωνιστικά), αφετέρου το φλέγον ζήτημα των οικονομικών, της κατανομής των εσόδων και της οριοθέτησης των προϋπολογισμών.

Όλες οι προτεινόμενες αλλαγές έχουν διπλό στόχο: την εξισόρροπηση των δυνάμεων στο grid, και την προσέλκυση νέων κατασκευαστών - που αποτελεί και προτεραιότητα για τους ιθύνοντες της F1.

Φυσικά, θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου, για να ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο και να εγκριθούν οι όποιες αλλαγές.

Αλλαγές και για το 2020

Επί τάπητος τέθηκε και το 2020, με τη Liberty και τη FIA να ανακοινώνουν πως θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί στο θέμα της καύσης του λαδιού, καθώς και στους σχεδιασμούς των εμπρός αεροτομών και των brake ducts.

Αμφότερες οι αλλαγές θα πρέπει να εγκριθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για να ισχύσουν.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου