Αγώνες Formula 1

F1: Η οικογένεια Williams αποχωρεί από την ομάδα της, μετά από 43 χρόνια

Η οικογένεια Williams θα αποχωρήσει από την ομώνυμη ομάδα, την οποία ίδρυσε και είχε υπό την ιδιοκτησία για 43 συναπτά έτη.

Με την απόκτηση της Williams από την Dorilton Capital, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Αυτό το νέο κεφάλαιο, όμως, δεν θα εμπεριέχει την οικογένεια Williams. Ο Sir Frank θα αποχωρήσει από τον ρόλο του ως επικεφαλής της ομάδας, η κόρη του, Claire, από τον ρόλο της αναπληρώτρια διευθύντριας, και όλη η οικογένεια θα πάψει να έχει εμπλοκή με την ομάδα που η ίδια ίδρυσε και διαχειρίστηκε από το 1977 ως και σήμερα.

Η Claire Williams, πρώην αναπληρώτρια επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε σχετικά:

"Με βαριά καρδιά απομακρύνομαι από το ρόλο μου στην ομάδα. Ήλπιζα να συνεχίσω τη θητεία μου για πολύ καιρό στο μέλλον και να διατηρήσω την κληρονομιά της οικογένειας Williams στην επόμενη γενιά. Ωστόσο, η ανάγκη μας να βρούμε εσωτερικές επενδύσεις στις αρχές του τρέχοντος έτους λόγω ορισμένων παραγόντων, πολλοί από τους οποίους ήταν εκτός του ελέγχου μας, είχε ως αποτέλεσμα την πώληση της ομάδας στην Dorilton Capital. Η οικογένειά μου πάντα έδινε προτεραιότητα στην ομάδα μας και στους ανθρώπους μας και αυτή ήταν η σωστή απόφαση. Γνωρίζω ότι σε αυτούς βρήκαμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να πάμε τον Γουίλιαμς πίσω στην πρώτη γραμμή του πλέγματος, διατηρώντας παράλληλα την κληρονομιά του Williams.

"Αποφάσισα να απομακρυνθώ από την ομάδα για να επιτρέψω στον Dorilton να ξεκινήσει ξανά ως νέος ιδιοκτήτης. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά είναι μια απόφαση που πιστεύω ότι είναι σωστή για όλους τους εμπλεκόμενους. Είχα το μεγάλο προνόμιο να έχω μεγαλώσει σε αυτή την ομάδα και στον υπέροχο κόσμο που είναι η Formula 1. Αγάπησα κάθε λεπτό και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου έδωσε. Αλλά είναι επίσης ένα απίστευτα απαιτητικό άθλημα και τώρα θέλω να δω τι άλλο μου επιφυλάσσει η ζωή. Το πιο σημαντικό, θέλω να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Dorilton για την υποστήριξή της και για την κατανόηση της απόφασής μου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που μας έχουν μείνει μαζί μας μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες. Οι άνθρωποι μας στη Williams ήταν πάντα οικογένεια, μου έδιναν κίνητρο κατά τη διάρκεια των δύσκολων καιρών και αυτοί θα μου λείψουν περισσότερο. Και τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μπαμπά μου για όλα όσα έχει δώσει στην ομάδα, το άθλημα και την οικογένειά μας".

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου