Αγώνες Formula 1

F1: Η Pirelli προμηθεύτρια ελαστικών ως και το 2023

Η Pirelli θα παραμείνει η αποκλειστική προμηθεύτρια ελαστικών της Formula 1 ως και το 2023, με το νέο deal να «τρέχει» από το 2020.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς των ελαστικών για το 2021 έχουν προκαλέσει ένα μεγάλο πρόβλημα σε όποια εταιρεία ήθελε να εμπλακεί με το σπορ από το 2020, όταν και ξεκινάει το νέο συμβόλαιο.

Τόσο η Michelin, όσο κι η Hankook είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την F1, όμως τελικά η Pirelli (που προμηθεύει ελαστικά από το 2011) ανανέωσε τη συνεργασία της ως το 2023.

Ο Chase Carey, πρόεδρος και CEO της F1, δήλωσε σχετικά:

«Η Pirelli έχει υπάρξει ένας σημαντικός και πολύτιμος συνεργάτης της Formula 1 από το 2011. Είναι ηγέτες στο να παρέχουν δυνατότητες με τεχνολογία αιχμής.

«Είναι ένα premium brand, ένας ξεκάθαρα παγκόσμιος ηγέτης στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η συνεχιζόμενη συνεργασία μας με εκείνη είναι μια ακόμα απόδειξη της επιθυμίας μας να συνδέσουμε την F1 με ό,τι καλύτερο υπάρχει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και παραπέρα.

«Είμαστε χαρούμενοι που καταλήξαμε σε αυτή την συμφωνία, η οποία εγγυάται ένα μακροχρόνια σταθερό μέλλον για μια τόσο κρίσιμη πτυχή της Formula 1».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, σχολίασε::

«Θα επιτρέψει σε όλους μας να απολαύσουμε την εμπειρία που έχουν πάρει από το 2011. Ξέρουμε πόσο κρίσιμος και δύσκολος είναι ο ρόλος του προμηθευτή ελαστικών και ειδικά στην Formula 1».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος και CEO της Pirelli, Marco Tronchetti Provera προσέθεσε:

«Αυτή η νέα συμφωνία επεκτείνει την παρουσία μας σε ένα σύνολο 13 σεζόν στην σύγχρονη εποχή, με την Pirelli να είναι παρούσα και το 1950, όταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα καθιερώθηκε.

«Η Formula 1 είναι και θα παραμείνει η κορυφή του μηχανοκίνητου ανταγωνισμού, το τέλειο περιβάλλον για την Pirelli, η οποία πάντα θεωρούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως το πιο ανεπτυγμένο τεχνολογικό εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης»_.Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου