Αγώνες Formula 1

F1: Η Porsche είχε ετοιμάσει κινητήρα για τους νέους κανονισμούς

Η Porsche είχε κατασκευάσει και δοκιμάσει έναν κινητήρα αποκλειστικά για τους κανονισμούς που θα ίσχυαν στη Formula 1 από το 2021 και μετά, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του motorsport τμήματός της, Fritz Enzinger.

Η Porsche συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής μέχρι και το 2017, και με τις ομοιότητες ανάμεσα στις κινητήριες μονάδες του συγκεκριμένου θεσμού και της Formula 1, η μετάβαση στη δεύτερη δεν ήταν ποτέ εκτός κάδρου.

Το Volkswagen Audi Group είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθει στο σπορ με «άρμα» την Porsche, αν κι εφόσον οι κανονισμοί γύρω από τις μονάδες ισχύος του 2021 θα ήταν προς το συμφέρον του γερμανικού ομίλου.

Αυτό τελικά δε συνέβη και οι Γερμανοί προτίμησαν τη Formula E, όμως ο επικεφαλής της Porsche Motorsport, Fritz Enzinger, αποκάλυψε πως είχαν αρχίσεις τις διεργασίες για μία πιθανή είσοδο στην F1, εξελίσσοντας τον ήδη επιτυχημένο 6κύλινδρο κινητήρα τους από το WEC.

Ο ίδιος δήλωσε στο motorsport.com:

«Το 2017, υπήρχαν ενδείξεις πως οι κανονισμοί των κινητήρων στην F1 θα άλλαζαν και πως θα έφευγε η MGU-H.

«Ως και το 2017, η Porsche ήταν μέλος της Επιτροπής Κατασκευαστών της FIA και συμμετείχε στις συζητήσεις για το μέλλον της F1 από το 2021 και μετά.

«Από τη μία πλευρά, συμμετείχαμε σε αυτές τις συζητήσεις, Από την άλλη, οι άνθρωποι στο εργοστάσιο εξέλισσαν έναν 6κύλινδρο κινητήρα για το WEC. Φυσικά, σκεφτήκαμε τι θα έπρεπε να αλλάξουμε σε αυτόν τον κινητήρα για να χρησιμοποιηθεί για τη Formula 1. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν με δύο τρόπους.»

Και συνέχισε:

«Στα τέλη του 2017, λάβαμε εντολή από την μητρική εταιρεία να εξελίξουμε περαιτέρω των κινητήρα μας, παρά την αποχώρηση από την LMP1. 

«Όχι στα χαρτιά, αλλά κανονικά και με την σκέψη ότι αυτός ο κινητήρας θα δοκιμαστεί το 2019. Αυτή ήταν η εντολή του Δ.Σ. προς εμάς.»

Κατά τον Enzinger, ο συγκεριμένος κινητήρας «έχει ολοκληρωθεί και δοκιμάζεται στο δυναμόμετρο,» καθώς μία μικρή ομάδα ανθρώπων τον χρησιμοποιεί «για αναλύσεις»._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου