Αγώνες Formula 1

F1: Η Renault είναι έτοιμη να προμηθεύσει με κινητήρες τη Red Bull

Ο επικεφαλής της Renault F1, Cyril Abiteboul δήλωσε πως η γαλλική εταιρεία είναι έτοιμη να προμηθεύσει ξανά τη Red Bull και την AlphaTauri με κινητήρες, μετά την αποχώρηση της Honda.

Η αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 με το τέλος του 2021 αφήνει τις Red Bull και AlphaTauri χωρίς προμηθευτή κινητήρων από το 2022 και μετά, αφού ο αυστριακός όμιλος δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει την παρουσία του στο σπορ και μετά το '21.

Από τη στιγμή που η Mercedes θα προμηθεύει 3 ομάδες (McLaren, Aston Martin, Williams) και η Ferrari 2 (Alfa Romeo, Haas), η μόνη κατασκευάστρια που έχει κενό είναι η Renault.

Μάλιστα, οι Γάλλοι είναι υποχρεωμένοι βάσει του Υπομνήματος 9 των Αγωνιστικών Κανονισμών να προμηθεύσουν τη Red Bull και την AlphaTauri με κινητήρες, αφού αναφέρεται πως ο κατασκευαστής με τις λιγότερες πελατειακές ομάδες οφείλει να παράσχει PU στην ομάδα ή στις ομάδες που δεν έχουν συμφωνία για κινητήρα μέχρι την 1η Ιουνίου του εκάστοτε έτους.

Επομένως, η RB έχει περίπου 8 μήνες να βρει λύση στο θέμα που προέκυψε, αλλά ξέρει ότι έχει τη δικλείδα ασφαλείας με το Viry-Chatillon.

Μιλώντας το motorsport.com, ο Cyril Abiteboul, επικεφαλής της Renault F1, δήλωσε διατεθημένος να συμμορφωθεί με τις προσταγές του κανονισμού, εφόσον τους ζητηθεί:

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση ακόμα. Γνωρίζουμε τους κανονισμούς, και έχουμε κάθε πρόθεση να συμμορφωθούμε με αυτούς και με τις υποχρεώσεις μας.

«Φυσικά, είναι λίγο πιο λεπτομερείς οι διαδικασίες - θα πρέπει να μας ζητηθεί κάτι τέτοιο, και αυτό δεν έχει γίνει ακόμα, και έπειτα υπάρχουν και συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως το timing, για να γίνει αυτό. Κι απέχουμε ακόμα απ' αυτό το χρονικό σημείο, που είναι το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς. Γνωρίζουμε πως στην F1 μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και το καλοκαίρι του 2021 είναι ακόμα μακριά. Πολλά μπορούν να γίνουν. Όπως είπα ήδη, θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, αν αυτό χρειαστεί.»

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αυτή η συνεργασία να είναι άβολη για τις δύο πλευρές, δεδομένου του παρελθόντος τους και του πόσο άσχημα λύθηκε η πρώτη τους περίοδος συνεργασίας το 2017, ο ίδιος απάντησε καταφατικά:

«Έτσι πιστεύω, αλλά θα πρέπει προφανώς να κοιτάξουμε το καλό του αθλήματος. Και πιστεύω πως έχουμε ακόμα μέλλον πριν φτάσουμε σε κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να φανταστώ πως η Red Bull δεν έχει έτοιμο κάποιο πλάνο στο παρασκήνιο.

«Σίγουρα θα πρέπει να γνώριζαν ότι θα συμβεί αυτό, κι ο Helmut [Marko] κι ο Christian [Horner] είναι ευέλικτοι. Δεν πιστεύω πως θα είμαι το Plan A τους!»_Δ.Μ.

 

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου