Αγώνες Formula 1

F1: Η Τουρκία διεκδικεί αγώνα στο Istanbul Park εν μέσω κορωνοϊού

Η Τουρκία μπαίνει στο παιχνίδι για τη διεξαγωγή ενός Grand Prix φέτος, με την κυβέρνηση της χώρας να στηρίζει το εγχείρημα.

Η Τουρκία είχε θέση στο καλεντάρι της F1 από το 2005, στην πίστα του Istanbul Park στη Κωνσταντινούπολη, την οποία τιμούσαν οι Έλληνες fans με την παρουσία τους κάθε χρόνο.

Το ελάχιστο ενδιαφέρον, όμως, των Τούρκων, σε συνδυασμό με το πόσο απομακρυσμένο ήταν το σιρκουί σε σχέση με την κοντινότερη πόλη σήμαινε την αφαίρεση του από το πρωτάθλημα το 2011.

Φέτος, με τη Liberty Media να συνεχίζει να εργάζεται με στόχο την προσθήκη μερικών ακόμα αγώνων στο φετινό -επηρεασμένο από την πανδημία του κορωνοϊού- πρόγραμμα, αρκετές πίστες βρήκαν ευκαιρία να επιστρέψουν στο προσκήνιο, όπως είναι το Nurburgring, η Imola και το Mugello.

Σε αυτές θέλει να προστεθεί και η πίστα της Κωνσταντινούπολης, με την κυβέρνηση της χώρας να βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια του promoter, όπως έγινε σαφές με ανακοίνωση της Προεδρίας:

«Με τη στήριξη της προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, το Istanbul Park συνεχίζει να εργάζεται με κατεύθυνση την συμπερίληψή του στο πρόγραμμα της Formula 1 για το 2020.»_Δ.Μ.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου