Αγώνες Formula 1

F1: Και επίσημα ο Mattia Binotto στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari

Η Ferrari ανακοίνωσε και επίσημα την αποπομπή του Maurizio Arrivabene από την θέση του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας και την αντικατάστασή του από τον Mattia Binotto.

Ήδη από το πρωί υπήρχε έντονη φημολογία για το μέλλον του Arrivabene στη Scuderia, αφού μετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, δεν κατάφερε να την οδηγήσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου – με το 2017 και το 2018 να είναι οι καλύτερες ευκαιρίες της.

Με μία λιτή (όπως συνηθίζει) ανακοίνωση, η ομάδα του Μαρανέλο επιβεβαίωσε την αντικατάσταση του Ιταλού μάνατζερ από τον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή της, τον Mattia Binotto, κάτι που ακουγόταν ως φήμη ήδη από τα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά από τέσσερα χρόνια αδιάκοπης αφοσίωσης, ο Maurizio Arrivabene αποχωρεί από την ομάδα. Η απόφαση λήφθηκε μαζί με την ανώτερη διοίκηση της εταιρείας μετά από μεγάλες συζητήσεις σχετικά με το μακροπρόθεσμο μέλλον του Maurizio, όσο και της ίδιας της ομάδας.

«Η Ferrari θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Maurizio για την πολύτιμη συνεισφορά του στην αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της ομάδας τα τελευταία χρόνια, και να του ευχηθεί τα καλύτερα για το μέλλον του.

«Άμεσα, ο Mattia Binotto θα αναλάβει τη θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή της Scuderia Ferrari. Όλοι οι τεχνικοί τομείς θα αναφέρουν απευθείας στον Mattia.»._Δ.Μ.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου