Αγώνες Formula 1

F1: Καλοκαιρινό διάλειμμα... τον Απρίλιο

Οι ομάδες αποφάσισαν να μεταφερθεί η διακοπή των εργασιών τους για τρεις εβδομάδες τον Απρίλιο, ούτως ώστε να μπορούν να γίνουν αγώνες κατά τον Αύγουστο.

Κάτω από αυτές τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που έχει φέρει όλη την ανθρωπότητα ο κορονοϊός, η Formula 1 ψάχνει να βρει λύσεις για το φετινό της καλεντάρι.

Με την αναβολή όλων των αγώνων μέχρι τις αρχές Μαΐου, και με την δεδομένη αναβολή και του Ολλανδικού GP, το σπορ κοιτά πια ως πιθανό (και αισιόδοξο) ενδεχόμενο να αρχίσει τη σεζόν είτε στο Μονακό (21-24/5), είτε στο Μπακού, στις 7 Ιουνίου.

Η πρώτη κίνηση για να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική αναμόρφωση του προγράμματος έγινε σήμερα.

Οι ομάδες αποφάσισαν, και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε, την μεταφορά του υποχρεωτικού 'shutdown' των εργοστασίων τους για 3 εβδομάδες από τον Αύγουστο, στον Απρίλιο, ή και στα τέλη Μαρτίου - αυτό αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των ομάδων.

Η ανακοίνωση της FIA:

«Υπό το πρίσμα των παγκόσμιων επιπτώσεων του κορονοϊού COVID-19 που επηρεάζει επί του παρόντος τη διοργάνωση των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε μια αλλαγή στους αθλητικούς κανονισμούς της Formula 1 του 2020, η οποία μετατόπισε τη περίοδο κλεισίματος των εργοστασίων από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στον Μάρτιο και τον Απρίλιο επέκταση του 14 σε 21 ημέρες.

«Συνεπώς, όλοι οι αγωνιζόμενοι πρέπει να τηρήσουν περίοδο διακοπής λειτουργίας των εργοστασίων τους για 21 συνεχόμενες μέρες κατά τη διάρκεια των μηνών Μαρτίου ή/και Απριλίου.

«Η αλλαγή είχε την ομόφωνη στήριξη τόσο της Ομάδας Στρατηγικής F1 όσο και της Επιτροπής F1».

Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στις ομάδες θα πρέπει να περάσουν 1,5 χρόνο χωρίς ουσιαστική άδεια, και σύμφωνα με πληροφορίες των 4Τ, η δυσαρέσκεια στις τάξεις τους είναι εμφανής. Κι αυτό, διότι η τωρινή -αναγκαστική- διακοπή των λειτουργιών στις ομάδες τους δεν θα συνδυαστεί με πραγματική αποχή από τις εργασίες τους, αλλά με μία τύποις καραντίνα στην οποία θα τεθούν - ειδικά οι εργαζόμενοι των Ferrari και AlphaTauri._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου