20 Φεβ 2018

F1: Κομβικής σημασίας ο κινητήρας για τη Red Bull, δηλώνει ο Helmut Marko

Ο σύμβουλος επί αγωνιστικών θεμάτων της Red Bull, Helmut Marko, υπογράμμισε τη σημασία που έχει ένας αξιόπιστος και δυνατός κινητήρας για τις ελπίδες της αυστριακής ομάδας για τίτλο.

Red Bull RB14

Το φετινό μονοθέσιο της Red Bull με την ονομασία RB14 παρουσιάστηκε χθες και αυτό που έγινε αμέσως αντιληπτό είναι οι αλλαγές που φέρει σε πολλούς τομείς αεροδυναμικά, σε μία προσπάθεια να φανεί ανταγωνιστική ευθύς εξ αρχής.

Παρόλα αυτά, όπως τόνισε κι ο σύμβουλος της ομάδας, Helmut Marko, υψίστης σημασίας θα είναι η απόδοση του κινητήρα της Renault, στην -πιθανότατα- τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους με τη γαλλική φίρμα.

Συγκεκριμένα, ο Αυστριακός δήλωσε σε συνέντευξη του:

«Ο κινητήρας της Renault θα πρέπει να είναι πιο αξιόπιστος και πιο δυνατός φέτος, και εμείς από τη μεριά μας θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό σασί εξ αρχής, όμως η Mercedes κατασκευάζει έναν νέο κινητήρα. Αυτό σημαίνει πως το πλεονέκτημά της μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

«Αν ο κινητήρας [της Renault] είναι αντάξιος των προσδοκιών, είναι βέβαιο πως θα είμαστε πιο κοντά στη Mercedes. Είδαμε πως πάντα είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο μισό της σεζόν, και η ανάλυση που κάναμε έδειξε πως ολοκληρώναμε το μονοθέσιο πολύ αργά».

Και προσέθεσε:

«Δεν έχει κανένα νόημα να βρεις δύο δέκατα του δευτερολέπτου τις τελευταίες 14 μέρες. Είναι πιο σημαντικό να είσαι καλά προετοιμασμένος για τη σεζόν.»._Δ.Μ.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο από το shakedown της RB14.

Ετικέτες: