Αγώνες Formula 1

F1: McLaren, Ferrari και Williams υπέγραψαν πρώτες τη νέα Συμφωνία Ομονοίας

McLaren, Ferrari και Williams έγιναν οι πρώτες ομάδες που υπέγραψαν τη νέα Συμφωνία Ομονοίας, επιβεβαιώνοντας την παρουσία τους στη Formula 1 μέχρι και το 2025.

Η Συμφωνία Ομονοίας, που αναμένεται να υπογράψουν ως τις 31 Αυγούστου φέτος, περιλαμβάνει σημαντικές αναμορφώσεις, όπως η θέσπιση του budget cap, η μικρότερη συμμετοχή των ομάδων στις αποφάσεις που αφορούν τη Formula 1, και τους νέους αγωνιστικούς και τεχνικούς κανονισμούς του 2022, που ελπίζεται πως θα αλλάξουν το προφίλ του αθλήματος.

Πρώτες υπέγραψαν σήμερα οι McLaren, Ferrari και Williams, παίρνοντας έτσι και το οικονομικό bonus για την πρόωρη υπογραφή τους.

Ο CEO της McLaren, Zak Brown, δήλωσε σχετικά:

"Η Formula 1 έχει κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο δρόμο για ένα βιώσιμο και δυνατό μέλλον με τη νέα συμφωνία.

"Είναι η σωστή συμφωνία την κατάλληλη στιγμή για το άθλημα, τους ιδιοκτήτες του, τις ομάδες του και, πάνω απ' όλα, τους οπαδούς.

"Ένα πιο δίκαιο άθλημα είναι καλύτερο για όλους: μεγαλύτερη ισορροπία στον επιμερισμό των εσόδων μεταξύ όλων των ομάδων και σαφέστερη, απλούστερη διακυβέρνηση που περικόπτει τα κεκτημένα συμφέροντα και δίνει προτεραιότητα στον αθλητισμό. Αυτή η συμφωνία θα καταστήσει τους κατασκευαστές συνολικά ισχυρότερους μακροπρόθεσμα.

"Η νέα συμφωνία συμπληρώνει και βασίζεται στο μεγάλο έργο της F1, της FIA και όλων των ομάδων τους τελευταίους μήνες σχετικά με τους μελλοντικούς οικονομικούς, τεχνικούς και αθλητικούς κανονισμούς.

"Όλοι έπρεπε να δώσουν τη θέση τους για το μεγαλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι μια πιο ανταγωνιστική, συναρπαστική και ακμάζουσα F1 για τις μελλοντικές γενιές, η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει ένα υγιές άθλημα τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους οπαδούς".

Ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri, ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση:

"Είμαστε χαρούμενοι που υπογράψαμε ξανά αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως Συμφωνία Ομονοίας, η οποία θα ρυθμίσει την Formula 1 για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανάπτυξης του αθλητισμού. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η συνεργασία με τη FIA και τα Liberty Media μπορεί να καταστήσει την Formula One ακόμη πιο ελκυστική και θεαματική, διατηρώντας παράλληλα το καθεστώς της ως την τελική τεχνολογική πρόκληση. Οι αγώνες είναι στο DNA της Ferrari και δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι η Scuderia είναι η μοναδική ομάδα που έχει συμμετάσχει σε κάθε σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1, αποτελώντας αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος της επιτυχίας της, σήμερα όπως στο παρελθόν και, πάνω απ' όλα, στο μέλλον".

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της Williams, Claire Williams, σημείωσε:

''Ως μία από τις ομάδες μεγαλύτερης διάρκειας του αθλήματος, χαιρόμαστε που βλέπουμε τη μελλοντική κατεύθυνση της Φόρμουλα Ένα να επιβεβαιώνεται για την επόμενη εποχή των αγώνων. Η προσδοκία μας, ευθυγραμμισμένη με το Liberty Media, είναι ότι αυτή η νέα εποχή που ξεκινά θα χαρακτηρίζεται από πιο ανταγωνιστικούς και πιο συναρπαστικούς αγώνες ως αποτέλεσμα της νέας πλατφόρμας κανονισμών, οι οποίοι περιλαμβάνουν πιο δίκαιη κατανομή εσόδων και ένα πρώτο ανώτατο όριο στους προϋπολογισμούς για το άθλημα μας.

"Η Συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της Formula 1, και επίσης αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη Williams να συνεχίσει την πορεία πίσω στην πρώτη γραμμή του grid".

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου